tromaktiko: Δείτε για πρώτη φορά τη Βουγιουκλάκη όπως δεν την έχετε ξαναδεί - Η αλήθεια είναι πως θα ξαφνιαστείτε...

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Δείτε για πρώτη φορά τη Βουγιουκλάκη όπως δεν την έχετε ξαναδεί - Η αλήθεια είναι πως θα ξαφνιαστείτε...



Το 1979 η Αλίκη έκλεινε τα 45 της χρόνια...
Τότε απουσίαζε ήδη επτά χρόνια από τον κινηματογράφο, είχε πάρει το διαζύγιο από τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και πολλοί τότε προεξοφλούσαν το τέλος της καριέρας της. Ήταν η περιόδος που κυκλοφορούσαν τα πρώτα δημοσιεύματα που αμφισβητούσαν την ομορφιά της και τη λάμψη της Αλίκης, της «ξανθιάς γατούλας» που «σκλάβωσε» τον κινηματογραφικό φακό, όπως αναφέρεται στο περιοδικό Down Town.

Για πρώτη φορά, έπειτα από 21 χρόνια από τον θάνατο της Αλίκης, το περιοδικό δημοσίευσε σέξι φωτογραφίες της εθνικής μας σταρ, που έμειναν για δεκαετίες κλεισμένες στο συρτάρι του προσωπικού της φωτογράφου Κλεισθένη.

Οι φωτογραφίες προορίζονταν για το εξώφυλλο του δίσκου «Σήμερα Γεννιέμαι ξανά» που κυκλοφόρησε από την Lyra. H Αλίκη ήθελε να κάνει ένα εξώφυλλο που θα έκανε «θόρυβο» και να αποδείξει ότι ήταν ακόμα νέα και ποθητή. Ότι η γατούλα μεγάλωσε και είχε γίνει μία ώριμη και σέξι γυναίκα. Όταν ο τότε διευθυντής της δισκογραφικής εταιρίας, είδε τις φωτογραφίες, φοβήθηκε και έκανε πίσω. Τελικά στο εξώφυλλο μπήκε μία φωτογραφία της Αλίκης με λευκό ταγιέρ.

Έπειτα από τις σ#ξι φωτογραφίες της που τελικά δεν δημοσιεύτηκαν ποτέ, η Αλίκη θέλησε να προσπαθήσει ξανά να αποδομήσει - εν μέρει- την εικόνα της. Όταν ανέβαζε το μιούζικαλ Βίκτορ - Βικτόρια αποφάσισε να κόψει τα ξανθά μαλλιά της. Ο Νίκος Μουρατίδης θυμάται στο Down Town: «Τότε είχα αναλάβει το promotion της παράστασης. Της πρότεινα να κόψει τα μαλλιά της. Το δέχτηκε. Με καλεί σπίτι της μία μέρα και μου εμφανίζεται με την περούκα του Πίπη. ''Κοίτα Νίκο! Δεν είναι υπέροχη λύση;''. Της απαντώ: ''Είσαι τρελή; Θα παίξεις Victor Victoria με την περούκα του Πίπη; Τραγικό''». Είχα κλείσει σε εξώφυλλο την ώρα του κουρέματος από τον κομμωτή της, τον Τζόνι. Επίσης, ήμουν διευθυντής στη Μανίνα και μοίρασα σε δέκα τυχερές τούφες από τα μαλλιά της. Αργότερα έμαθα ότι είχε γίνει μεγάλη φασαρία στο σπίτι της. αφού οι φίλοι της είχαν αρχίσει να της λένε: ''Πρόσεχε γιατί οι τρίχες μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε μαύρη μαγεία και να προκαλέσουν κακό''. Ο φωτογράφος ήταν από τη Χιλή . Η Αλίκη φυσικά είχε άποψη και υπήρξε ένταση μεταξύ τους. Αυτός δεν ήξερε ποια είναι και άρχισε να της λέει: ''είμαι ο φωτογράφος και εγώ κάνω κουμάντο''. Και εκείνη ούρλιαζε ''είμαι η star''».

Το ίδιο βράδυ ζήτησε από τον φωτογράφο της Κλεισθένη να την απαθανατίσει χωρίς μακιγιάζ. Οι φωτογραφίες δεν κυκλοφόρησαν ποτέ γιατί δεν τις ήθελαν τα περιοδικά.

Αδημοσίευτες φωτογραφίες της Αλίκης που κυκλοφόρησαν στο Down Town.


Ο πόνος μιας Σταρ! Το μυστικό που πήρε στον τάφο της η Αλίκη - "Του έβγαλαν τα δόντια με τανάλια και..."

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1936 στο Μαρούσι...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!