tromaktiko: "Κλείδωσε" - Ερχεται Ανασχηματισμός

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

"Κλείδωσε" - Ερχεται Ανασχηματισμός



Με τις διαρκείς επισκέψεις του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στα υπουργεία...
(μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης απ’ τους δανειστές), αναμένεται να τελειώσει και η... αξιολόγηση των υπουργών.

Ήδη, όπως αποκάλυψε στο Newsbomb.gr στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, βρίσκεται στην τελική φάση η «βαθμολόγηση» των μελών της κυβέρνησης, τόσο απ’ τις επισκέψεις στα υπουργεία όσο και από ειδική αξιολόγησή τους από επιτροπή αποτελούμενη από στενούς συνεργάτες του.

Αυτό πάντως, πρόσθεσε, δεν σημαίνει ότι ο Α. Τσίπρας προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Αυτό –κατά πάσα πιθανότητα- θα γίνει το Φθινόπωρο. Πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να μην κάνει ανασχηματισμό μέσα στο καλοκαίρι, αλλά να το κάνει αυτό με την έναρξη της νέας πολιτικής περιόδου, που στο τέλος της θα οδηγήσει σε εκλογές, τις οποίες πάντως ο πρωθυπουργός δεν βλέπει ούτε μέσα στο 2018.

Άλλωστε, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες μας, ο Α. Τσίπρας δεν έχει δεχτεί εισηγήσεις για να κάνει αλλαγές στην κυβέρνηση τώρα. Όλες οι εισηγήσεις που έχει δεχτεί προτείνουν αυτές οι αλλαγές να γίνουν από φθινόπωρο.

Εκεί που ποικίλουν οι εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό είναι σε ό,τι αφορά στο εύρος του ανασχηματισμού.

Άλλοι έχουν εισηγηθεί ένα δομικό, σαρωτικό ανασχηματισμό και άλλοι περιορισμένες αλλαγές όσων μελών της κυβέρνησης έχουν εξόφθαλμα αποτύχει.

Την τελική βέβαια επιλογή και σε ό,τι αφορά στο χρόνο και το εύρος των αλλαγών θα κάνει ο ίδιος ο Α. Τσίπρας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως κομβικό σημείο των αλλαγών (όποτε κι αν πραγματοποιηθούν) θα είναι το τι θα γίνει με τον υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο, όπως έγκαιρα έχει επισημάνει το Newsbomb.gr.

Αν δηλαδή ο νυν υπουργός Οικονομικών θα επιμείνει στο παλαιότερο αίτημά του να αποχωρήσει απ’ το υπουργείο Οικονομικών μετά το πέρας της δεύτερης αξιολόγησης ή αν θα θελήσει να παραμείνει.

Στην πρώτη περίπτωση η απομάκρυνσή του απ’ το υπουργείο (όχι πάντως απ’ την κυβέρνηση) θα συμπαρασύρει ευρύτερες έως και σαρωτικές αλλαγές.

Αν –αντίθετα- παραμείνει, αυτό μάλλον θα οδηγήσει σε περιορισμένης εμβέλειας αλλαγές.

Πάντως την τελευταία περίοδο οι σχέσεις Τσίπρα-Τσακαλώτου έχουν αποκατασταθεί και είναι πολύ καλές.

Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ανασχηματισμό, οψέποτε προκύψει...
Από αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!