tromaktiko: Πώς θα ιδρώνεις λιγότερο και θα μυρίζεις καλύτερα στον καύσωνα

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Πώς θα ιδρώνεις λιγότερο και θα μυρίζεις καλύτερα στον καύσωνα



Με τη θερμοκρασία να έχει χτυπήσει κόκκινο, είναι δεδομένο ότι το μόνο που σκέφτεσαι είναι πότε επιτέλους θα έρθει η στιγμή να κάνεις μία... βουτιά στη θάλασσα. Αυτό όμως ακόμα δεν μπορεί να συμβεί, τουλάχιστον όχι καθημερινά. Μία μίνι απόδραση το Σαββατοκύριακο είναι η μικρή πολυτέλειά σου, πριν έρθει εκείνη πολυπόθητη μέρα που θα μπεις στο πλοίο. Μέχρι τότε πρέπει απλά να παίρνεις μία βαθιά ανάσα κάθε πρωί και να βγαίνεις στον καύσωνα, συνεχίζοντας κανονικά την καθημερινότητά σου.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς ακόμα να κυκλοφορείς με το μαγιό και και το T-shirt, πηγαίνοντας από την παραλία στο beach bar και τούμπαλιν. Πρέπει απλά να ανεχτείς τα ρούχα σου λίγο ακόμα και να φροντίσεις απλά το σώμα σου να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ήρθε η στιγμή, λοιπόν, να ασχοληθείς λίγο περισσότερο με την προσωπική σου περιποίηση ή αν είσαι από τους τυπικούς να κάνεις μερικές προσαρμογές. Ενυδάτωση, αντηλιακή προστασία και έλεγχος εφίδρωσης είναι τα βασικά που πρέπει να προσέξεις. Δεν χρειάζεται να λύσεις εξίσωση για να τα καταφέρεις, απλά να γίνεις περισσότερο φιλικός με τις κρέμες, τα αντηλιακά και μερικά ακόμα προϊόντα που ίσως σου εξ’ αρχής σου φανούν βαρετά ή περιττά.

Ενυδάτωση

Ξεκινάω με το βασικό συστατικό ενός υγιούς οργανισμού γενικότερα και το καλοκαίρι ειδικότερα. Εξάλλου, την ενυδάτωση τη ζητάει ο οργανισμός σου, αφού αφυδατώνεται πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Επιπλέον, τις πολύ ζεστές μέρες η extra ενυδάτωση λειτουργεί ανακουφιστικά. Γι' αυτό μην ξεχνάς να πίνεις πολύ νερό μέσα στη μέρα, ειδικά τις πρωινές ώρες.

Δεν αρκεί όμως αυτό, αφού ο ιδρώτας που είναι αναγκαστικά πιο έντονος τις καλοκαιρινές μέρες με αποτέλεσμα να αφυδατώνει την επιδερμίδα σου. Επομένως, αν ακόμα δεν έχεις πειστεί ότι μία ενυδατική κρέμα προσώπου σου είναι απαραίτητη, ήρθε η ώρα που δεν μπορείς να την αποφύγεις. Υποσχέσου μία δοκιμή κι αν σου πέφτει βαριά ή νιώθεις πολύ λιπαρή την επιδερμίδα σου, βάλε την μόνο το βράδυ.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!