tromaktiko: Αποτρίχωση ευαίσθητης περιοχής το καλοκαίρι: Τι πρέπει να προσεξω; Η απάντηση της ειδικού!

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Αποτρίχωση ευαίσθητης περιοχής το καλοκαίρι: Τι πρέπει να προσεξω; Η απάντηση της ειδικού!



Το καλοκαίρι είναι η εποχή που το σώμα μας εκτίθεται περισσότερο. Γι αυτό και θέλουμε να είναι άψογο από κάθε άποψη. Μέσα σε εκείνα ...
που απασχολούν μια γυναίκα, λοιπόν, είναι και η αποτρίχωση.

Τι πρέπει να προσέξουμε και ποια μέθοδο είναι καλύτερα να επιλέξουμε; Σε αυτές, αλλά και σε άλλες βασικές ερωτήσεις για την αποτρίχωση μας απάντησε η κα. Μαίρη Φιλιππαίου ιδιοκτήτρια και αισθητικός στο mfdayspa στον Νέο Κόσμο.

Ποια μέθοδος αποτρίχωσης συνίσταται για αυτή την περίοδο του χρόνου;

Το κερί αζουλενίου.  Ενδείκνυται για ευαίσθητα δέρματα και ειδικά αν πρόκειται για αποτρίχωση στο μπικίνι, είναι πολύ καλύτερο από κάποιες άλλες μεθόδους. Αποφεύγονται ερεθισμοί και τραυματισμοί του δέρματος.

2.Ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν;

Να γίνει τραυματισμός του δέρματος από την αποτρίχωση και κατά συνεπεια υπερμελάχρωση στην περιοχή. Μια κατάσταση η οποία θα μας ταλαιπωρήσει αρκετά. Το δέρμα δεν θα επανέλθει πολύ γρήγορα, δυστυχώς…

3. Τι πρέπει να προσέχω όταν κάνω αποτρίχωση στο μπικίνι;

Την καθαριότητα και την λιπαρότητα. Η περιοχή πρέπει να είναι εντελώς καθαρή και στεγνή. Καλό θα ήταν πριν την αποτρίχωση να έχετε εφαρμόσει λίγη πούδρα στην περιοχή.

4. Συνίσταται η αποτρίχωση με λέιζερ;

Υπάρχουν ορισμένα ειδικά laser που μπορούν να γίνουν και το καλοκαίρι, πάντα, όμως με μεγάλη προσοχή. Φυσικά ελέγχουμε τον τύπο του δέρματος και την ποιότητα της τρίχας και δεν κάνουμε λέιζερ σε μαυρισμένα δέρματα!

5. Πόσο μπορεί να κοστίσει η κάθε μέθοδος;

Οι τιμές ξεκινούν από 10€ και μπορεί να φτάσουν και τα 50€, ανάλογα την μέθοδο και το πόσο διάρκεια θέλουμε να έχει το αποτέλεσμα.

6. Από ποια ηλικία μπορώ να ξεκινήσω την αποτρίχωση της ευαίσθητης περιοχής;

Από 9 χρονών, κιόλας. Δεν υπάρχουν αντενδείξεις.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!