tromaktiko: Λαμία: Τίτλοι τέλους για τον αξονικό

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Λαμία: Τίτλοι τέλους για τον αξονικό



Σε διακομιστικό κέντρο μετατρέπεται πλέον το Νοσοκομείο Λαμίας...


Τι και αν ειπωθήκαν μεγάλα λόγια για τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν προκειμένου το Νοσοκομείο Λαμίας να έχει αξονικό τομογράφο εωσότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αγοράς ενός καινούριο σύγχρονου μηχανήματος;

Ο αξονικός τομογράφος Λαμίας - τον οποίο «ολημερίς τον φτιάχνανε και το βράδυ εγκρεμιζόταν» ωσάν άλλο γιοφύρι της Άρτας - απέθανε, καθώς η ανάνηψή του απέτυχε! Απομένει το επίσημο πιστοποιητικό θανάτου του, κάτι το οποίο ελπίζουμε να μην πληρώσουν οι εκατοντάδες ασθενείς του μεγαλύτερου Νοσοκομείου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ εγκαταλείφθηκε η οποιαδήποτε προσπάθεια επανεπισκευής του αν και ήδη φαίνεται να έχουμε πληρώσει τουλάχιστον 71 χιλιάδες ευρώ οι Έλληνες φορολογούμενοι (ΑΔΑ: ΨΨΤ4469Η2Γ-4ΩΖ συν την ανάθεση στις 27/6 για νέα επισκευή) προκειμένου να λειτουργήσει μερικές ημέρες (ακριβώς εφτά εβδομάδες) και πλέον πάλι να γυρίζουμε στο σημείο μηδέν.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι οποιοσδήποτε ασθενής που έχει την ατυχία να διαμένει περιφερειακά του Νοσοκομείου Λαμίας ή να χτυπήσει κοντά στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μετά τη διακομιδή του σε αυτό, θα πρέπει να πάει σε ιδιωτικό κέντρο ή κάνει ένα σωρό χιλιόμετρα επιπλέον, προκειμένου να υπάρξει μια σοβαρή εξέταση που θα επιτρέψει στον γιατρό να εκτιμήσει καλύτερα την κατάστασή του που μπορεί να αφορά την ίδια του τη ζωή!

Με απλά λόγια το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Στερεάς Ελλάδας υποβαθμίζεται σημαντικά και μετατρέπεται σταδιακά σε ένα διακομιστικό κέντρο.

Κι όμως από το 2014 υπάρχει κονδύλι για την αγορά σύγχρονου αξονικού που οι νέες εξαγγελίες ήθελαν να γίνεται ακόμη πιο… σύγχρονος ακόμη και 32 τομών και τελικά εδώ και δύο εβδομάδες να μην υπάρχει ούτε απλό «σκάνερ».

Ας αναλάβουν επιτέλους οι υπεύθυνοι τις ευθύνες τους πριν αρχίσει να πεθαίνει κόσμος στους διαδρόμους ή στους δρόμους προς τα άλλα Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!