tromaktiko: Μεγαλόπολη: Βρήκε τα σκυλιά νεκρά με τα πόδια τους δεμένα με σύρμα

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Μεγαλόπολη: Βρήκε τα σκυλιά νεκρά με τα πόδια τους δεμένα με σύρμα



Με το ...
www.zoosos.gr επικοινώνησε η Φωτεινή Γκαρδιακού πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Μεγαλόπολης Αρκαδίας «Η Αγκαλιά» προκειμένου να καταγγείλει την συστηματική εξόντωση των αδέσποτων ζώων της περιοχής.

Τα πλέον πρόσφατα θύματα είναι τρία σκυλιά. Το ένα βρέθηκε νεκρό και με τα πόδια του δεμένα με σύρμα στις 29 Ιουνίου στην περιοχή του βιολογικού καθαρισμού, ενώ στο ίδιο σημείο στις 2 Ιουλίου εντόπισε ένα μικρόσωμο ζώο και ένα ενήλικο που και αυτό είχε δεμένα τα πόδια με σύρμα.

Η κα Γκαρδιανού μας εξήγησε ότι ο Δήμος Μεγαλόπολης αδιαφορεί για την ορθή διαχείριση των αδέσποτων ζώων, που φοβούμενος τις κυρώσεις - μετά την μήνυση της Πανελλαδική Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας - απεγκλώβισε από το παράνομο κυνοκομείο που είχε στήσει στα παλιά σφαγεία τα περίπου 30 σκυλιά τα οποία είχε κλεισμένα εκεί.

Εντούτοις δεν φρόντισε να βάλει ταΐστρες και ποτίστρες για τα ζώα, ούτε να στείρωσε όλα με αποτέλεσμα οι κάτοικοι σταδιακά να τα εξοντώνουν με κάθε τρόπο. Τα δε κουτάβια που είχαν γεννηθεί στο παράνομο κυνοκομείο ήταν τα πρώτα που πέθαναν από τις ασθένειες και τις κακουχίες.





     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!