tromaktiko: Πάνος Σκουρλέτης: Αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις της ΝΔ για ιδιωτικές εταιρείες στην καθαριότητα

Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Πάνος Σκουρλέτης: Αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις της ΝΔ για ιδιωτικές εταιρείες στην καθαριότητα



Στο θέμα των συμβασιούχων των ΟΤΑ αναφέρεται ο...
υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Documento» και σχολιάζει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού καθώς και το πεδίο των μετεκλογικών συνεργασιών .

«Για πρώτη φορά από το 2010 δρομολογήσαμε μόνιμες θέσεις στην καθαριότητα. Η θέση της ΝΔ υπέρ των ιδιωτικών εταιρειών ακυρώνει αυτό που το ίδιο το Σύνταγμα προβλέπει για τις βασικές αρμοδιότητες της αυτοδιοίκησης, που είναι να παρέχει αυτήν την υπηρεσία με δικά της μέσα. Διαβλέπω ότι ενδεχομένως να υπάρξουν πυρήνες δημάρχων οι οποίοι ωθούμενοι από τον κ. Μητσοτάκη θα προσπαθήσουν de facto να παρακάμψουν τη νομοθετική ρύθμιση εις βάρος των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα για να ανοίξει ο δρόμος στις ιδιωτικές εταιρείες. Αλλά νομίζω ότι οι προθέσεις τους έχουν αποκαλυφθεί στον κόσμο και η κοινωνική πίεση θα το αποτρέψει», αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών.

«Θεωρώ ότι καμιά κυβέρνηση και σε κανέναν χρόνο δεν κρίνεται κυρίως από τα κυβερνητικά σχήματα. Κρίνεται από την ουσία της πολιτικής της και από τις σχέσεις που οικοδομεί με την κοινωνία», αναφέρει ο κ. Σκουρλέτης απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενο ανασχηματισμό.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!