tromaktiko: Ξεκουραστείτε σταματώντας τους εφιάλτες

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Ξεκουραστείτε σταματώντας τους εφιάλτες



Οι εφιάλτες είναι ένα συχνό φαινόμενο, αρκετά ενοχλητικό που ταλαιπωρεί τους περισσότερους αυτήν την κρίσιμη εποχή.  Μπορούν να ...
καταστρέψουν τον ύπνο και να δημιουργήσουν το αίσθημα της εξάντλησης για όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σε αυτό, οφείλεται το άγχος, το στρες και η κακή διατροφή. Αλλάξτε λοιπόν τον τρόπο ζωής σας για έναν πιο ξεκούραστο ύπνο με τα εξής βήματα.

Ηρεμία και χαλάρωση πριν τον ύπνο

Δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να χαλαρώσει πριν από τον ύπνο. Ένα ήρεμο μυαλό είναι λιγότερο πιθανό να δημιουργήσει εφιάλτες. Απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές τουλάχιστον μία ώρα πριν προσπαθήσετε να κοιμηθείτε. Κρατήστε το δωμάτιό σας δροσερό και σκοτεινό, πηγαίνετε στο κρεβάτι και ξυπνήστε σε μια λογική ώρα. Ένα ζεστό μπάνιο ή ένα βιβλίο μπορεί επίσης να σας βοηθήσει.

Όσον αφορά τα αιτία…

Το άγχος και κάποιο ψυχολογικό τραύμα είναι από τα πιο κοινά αίτια εφιαλτών. Πρέπει να τα αντιμετωπίσετε αυτά τα βασικά ζητήματα για να λύσετε το πρόβλημα. Ίσως ένας εκπαιδευμένος σύμβουλος ή ψυχολόγος, αν διαπιστώσετε ότι μαστίζεστε από αρνητικές σκέψεις και ανησυχίες σε τακτική βάση, να σας βοηθούσε να τα ξεπεράσετε.

Άλλα προβλήματα υγείας…

Πάντα να ακολουθείτε πιστά τη θεραπεία που σας έχει υποδείξει ο γιατρός σας και να εργάζεστε για τη βελτίωση της συνολικής σας υγείας.

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας σχετικά με την αλλαγή φαρμάκων

Εάν έχετε αρχίσει να αντιμετωπίζετε τακτικούς εφιάλτες από την έναρξη ενός νέου φαρμάκου ή την αύξηση της δόσης σας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Μπορούν να σας διαβεβαιώσουν ότι οι εφιάλτες θα σταματήσουν εγκαίρως, οπότε απλά θα πρέπει να περιμένετε μερικές ημέρες ή εβδομάδες για να προσαρμοστεί το σώμα σας. Ωστόσο, μπορεί επίσης να συστήσει τη λήψη του φαρμάκου σας σε διαφορετική ώρα της ημέρας. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να συνταγογραφήσει επιπλέον φάρμακο για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο υγιεινά.

Υγιεινός τρόπος ζωής και καθόλου στρες!

Μπορείτε να αποτρέψετε τους τακτικούς εφιάλτες, κάνοντας ό,τι μπορείτε για να ζήσετε ένα υγιεινό, χωρίς άγχος τρόπο ζωής. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε μια ισορροπημένη διατροφή, τακτική άσκηση και διατηρείτε μια αυστηρή ρουτίνα που προάγει την καλή υγιεινή του ύπνου. Μπορείτε να αποφύγετε την ανάπτυξη άγχους κάνοντας μια συνολική βελτίωση του τρόπου ζωής σας.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!