tromaktiko: Οι τράπεζες προχωρούν σε διαγωνισμό για την πώληση Νηρέα και Σελόντα

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Οι τράπεζες προχωρούν σε διαγωνισμό για την πώληση Νηρέα και Σελόντα



Οι τράπεζες ξεκινούν τις διαδικασίες για την πώληση της συμμετοχής τους σε σε Σελόντα και Νηρέα, όπως αναφέρουν οι δυο εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας...

Ειδικότερα η Νηρεύς ενημερώνει ότι έλαβε τέσσερις επιστολές προερχόμενες από τις τράπεζες Πειραιώς, Εurobank, Εθνική και Alpha Bank, μετόχους της Εταιρείας, με τις οποίες γνωστοποιήθηκε στην Εταιρεία ότι οι ανωτέρω τράπεζες διερευνούν τις διαθέσιμες εναλλακτικές όσον αφορά στην αξιοποίηση των συμμετοχών τους στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας με την συνδρομή των Lazard Frères SAS, PricewaterhouseCoopers και Alvarez & Marsal, ως χρηματοοικονομικών συμβούλων, και της δικηγορικής Εταιρείας Κουταλίδη, ως νομικού συμβούλου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ανωτέρω τράπεζες αποφάσισαν να δώσουν εντολή στους συμβούλους τους να οργανώσουν διαγωνιστική διαδικασία, η οποία ενδέχεται να καταλήξει στην πώληση του συνόλου ή μέρους της  συμμετοχής εκάστης στο Νηρεά.

Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο του Νηρέα με τα ακόλουθα ποσοστά:

-Τράπεζα Πειραιώς  32,51%
-Eurobank Εργασίας 15,64%
-Εθνική Τράπεζα Ελλάδος 6,18%
-Alpha Τράπεζα 20,65%

Από την πλευρά της η Σελόντα σε ανάλογη ανακοίνωση με τη Νηρεύς τονίζει ότι οι τράπεζες αποφάσισαν να δώσουν εντολή στους
συμβούλους τους να οργανώσουν διαγωνιστική διαδικασία, η οποία ενδέχεται να καταλήξει στην πώληση του συνόλου ή μέρους της συμμετοχής εκάστης στην εισηγμένη.

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες έχουν τα ακόλουθα ποσοστά στο μετοχικό κεφάλαιο της Σελόντα:

-Τράπεζα Πειραιώς  32,92%
-Eurobank Εργασίας 13,28%
-Εθνική Τράπεζα Ελλάδος 11,44%
-Alpha Τράπεζα 21,97%

Η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι με τη συνδρομή της Lazard Freres SAS, PricewaterhouseCoopers και Alvarez and Marsal, ως χρηματοοικονομικών συμβούλων και της δικηγορικής εταιρείας Κουταλίδη, ως νομικού συμβούλου, διερευνά τις διαθέσιμες επιλογές όσον αφορά την αξιοποίηση της συμμετοχής της ποσοστού 32,92% στο μετοχικό κεφάλαιο της Ιχθυοτροφεία Σελόντα.

Στο πλαίσιο αυτό η Τράπεζα Πειραιώς ανέθεσε στους ανωτέρω αναφερθέντες συμβούλους τη διοργάνωση διαγωνιστικής διαδικασίας, η οποία ενδέχεται να καταλήξει στην πώληση του συνόλου ή μέρους της 32,92% συμμετοχής της στην εταιρεία Σελόντα.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!