tromaktiko: Αυτή είναι η ποινή κάθειρξης για τη φόνισσα του Κορωπίου

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Αυτή είναι η ποινή κάθειρξης για τη φόνισσα του Κορωπίου



Η 27χρόνη κατηγορούμενη κρίθηκε ενοχή όπως κατηγορείται και χωρίς ελαφρυντικά...

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και των 18 μηνών καθώς και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στην 27χρόνη, επονομαζόμενη «φόνισσα του Κορωπίου» για τη δολοφονία της 35χρόνης εν διαστάσει σύζυγο του συντρόφου της, Θεοδώρα Πασπαλά.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο με την ομόφωνη απόφαση του την καταδίκασε για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

«Έχετε δικαίωμα να ασκήσετε έφεση» ήταν η τελευταία φράση της προέδρου προς την 27χρόνη κατηγορούμενη.

Το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβαστούν αντίγραφα της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου εάν ο 41χρονος Γιάννης Θεοδώρης, εραστης της κατηγορούμενης και σύζυγος του θύματος, έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στο ακροατήριο.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Απόστολος Λύτρας μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την έκδοση της απόφασης υποστήριξε: «Αποδείχθηκαν όλα πραγματικά περιστατικά δηλαδή η προμελέτη που υπήρχε για αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα το οποίο έχει θύματα αυτά τα δυο παιδιά της θανούσας. Η κατηγορούμενη έχει σκοτώσει και αυτά τα παιδιά που ακόμα και σήμερα αναζητούν τη μητέρα τους και δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί».

Από τη πλευρά της η Έλλη Πασπαλά αδελφή του θύματος, ευχαρίστησε την ελληνική δικαιοσύνη για την απόφαση της και επισήμανε πως δικαιώθηκε η ψυχή της αδελφής της. «Τα παιδιά περιμένουν να πάω σπίτι να τους πω ότι η δολοφόνος της μητέρας τους είναι ισόβια στην φυλακή.Φοβόντουσαν ότι θα βγει και θα σκοτώσει και εκείνα».

Η συνήγορος υπερασπίσης της 27χρονης, Ειρήνη Μαρούπα, από την πλευρά της, τόνισε: «Η απόφαση αυτή δεν απέμεινε δικαιοσύνη, ενώ, δέχθηκε ότι το δικαστήριο ότι τα γεγονότα έγινε υπό βάρος έντονων συναισθημάτων, απέδωσε ίδια ποινή με αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο Πάσσαρης κι άλλοι.Είναι αδιανόητο όταν δεχόμαστε ότι το έγκλημα είναι πάθους να μην αναγνωρίζεται αυτό στη ποινή».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!