tromaktiko: Κρήτη: Αναχώρησαν από την Κρήτη με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Κρήτη: Αναχώρησαν από την Κρήτη με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο



Αναχωρούν τμηματικά από την Κρήτη οι 130 παράνομοι μετανάστες, που...
είχαν εντοπιστεί σε ξύλινο ιστιοφόρο βόρεια του Ακρωτηρίου Χανίων και φιλοξενούνται τις τελευταίες ημέρες στο κτίριο της παλιάς Ηλεκτρικής.

Σαράντα εξ αυτών αναχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης με το πλοίο της γραμμής από τα Χανιά με προορισμό τον Πειραιά, προκειμένου να μεταφερθούν στη συνέχεια σε κάποιο κέντρο φιλοξενίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα έχουν αφεθεί ελεύθεροι 21 μετανάστες, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνεται σταδιακά η μεταφορά και των υπολοίπων.

Υπενθυμίζεται ότι ο καπετάνιος του ιστιοφόρου είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου, την ώρα που βρισκόταν 30 ναυτικά μίλια βόρεια του Ακρωτηρίου Χανιών.

Στην περιοχή προσέτρεξαν το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» , αλλά και ένα φορτηγό πλοίο για παροχή βοήθειας, όπως επίσης λιμενικοί, αλλά και πλήρωμα της Frontex, οι οποίοι το ρυμούλκησαν στο λιμάνι της Σούδας.

Το ιστιοφόρο ξεκίνησε από τις τουρκικές αρχές και είχε προορισμό την Ιταλία ωστόσο παρουσίασε μηχανική βλάβη ανοιχτά της Κρήτης.

Οι μετανάστες μετά την αποβίβαση τους στο λιμάνι της Σούδας μεταφέρθηκαν στο κτίριο της Παλιάς Ηλεκτρικής, όπου υπεβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις και κάποιοι εξ αυτών χρειάστηκαν να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!