tromaktiko: Ναυτεργατική περιοδεία κατέγραψε παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Ναυτεργατική περιοδεία κατέγραψε παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας



Περιοδεία πραγματοποίησε αντιπροσωπεία των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού) και ...
Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», στα πλοία των λιμανιών, Πάτρας, Κυλλήνης, Ρίου, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας.

Όπως αναφέρουν τα ναυτεργατικά σωματεία, η περιοδεία ανέδειξε: «την ένταση της επίθεσης στο σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων, αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου, της Ε.Ε, που συνεχίζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ».

Τα σωματεία αναφέρουν ότι κατέγραψαν σειρά προβλημάτων, όπως ότι: «δεν εφαρμόζονται για το σύνολο των ναυτεργατών ΣΣΕ – κοινωνική ασφάλιση, υπάρχει «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία από ναυτεργάτες χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα, μειωμένες οργανικές συνθέσεις, επικρατούν συνθήκες εντατικοποίησης της δουλειάς, με κίνδυνο την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, δεν καταγράφονται όλες οι ώρες εργασίας, υπάρχουν πολλαπλά καθήκοντα, επίσης πλοία πραγματοποιούν πετρέλευση κατά την διάρκεια φορτοεκφόρτωσης, με κίνδυνο την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής».

Στην ανακοίνωσή τους καλούν: «τους ναυτεργάτες, τους συνταξιούχους, να συνεχίσουμε τη δράση ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, σε κάθε χώρο δουλειάς να δυναμώσει η οργάνωση και αγώνας για το σύνολο των προβλημάτων, να αναπτύξουμε πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής – λαϊκής οικογένειας».

Η αναλυτική έκθεση με τα αποτελέσματα των περιοδειών, έχει σταλεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας, τις Λιμενικές Αρχές, τα ναυτεργατικά σωματεία και την ΠΝΟ.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!