tromaktiko: Εσείς το γνωρίζατε; Δείτε που χρησιμεύουν αυτές οι αηδιαστικές ίνες που έχουν οι μπανάνες και θα πάθετε πλάκα

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Εσείς το γνωρίζατε; Δείτε που χρησιμεύουν αυτές οι αηδιαστικές ίνες που έχουν οι μπανάνες και θα πάθετε πλάκα



Οι μπανάνες είναι εξαιρετική πηγή κάλιου και αγαπημένο σνακ...
Το μόνο αρνητικό είναι αυτές οι ίνες που βλέπουμε όταν ξεφλουδίζουμε μια μπανάνα. Μπορεί να μην είναι πολύ νόστιμες, αλλά είναι πολύ σημαντικές – και σύμφωνα με τον Nicholas D. Gillitt, Αμερικανό ακαδημαϊκό, δεν θα μπορούσαμε να φάμε μπανάνες χωρίς αυτές.

Οι ίνες αυτές ονομάζονται δέσμες φλοιώματος. Το φλοίωμα είναι ένα από τα δύο είδη ιστού μεταφορών που διαθέτουν τα φυτά. Μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά και άλλες ουσίες σε ολόκληρο το φυτό.

Οι ίνες αυτές της μπανάνας είναι ο λόγος που τα θρεπτικά συστατικά φτάνουν στο φρούτο – του επιτρέπουν να αναπτύσσεται.

Ο Nicholas D. Gillitt, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος διατροφικής έρευνας και διευθυντής του Dole Nutrition Institute, εξηγεί:

«Οι δέσμες φλοιώματος είναι απαραίτητες για την επαρκή διανομή των θρεπτικών συστατικών στο φυτό.»

Είναι φαγώσιμες και εξίσου πλούσιες διατροφικά με το υπόλοιπο φυτό. Περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες από το ίδιο το φρούτο.

Γίνεται να τροποποιηθεί γενετικά το φρούτο ώστε να μην σχηματίζονται οι δέσμες αυτές – αλλά ο Gillitt λέει ότι δεν αξίζει να ξοδευτούν χρήματα γι’αυτού του είδους την έρευνα, όταν οι εταιρίες μπορούν να επενδύσουν σε τρόφιμα ή φρούτα που έχουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε ασθένειες και πιο πλούσια διατροφική αξία.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!