tromaktiko: Κύπρος: Διευκρινίσεις κι από Κασουλίδη μετά τον σάλο για τα έσοδα του φυσικού αερίου

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Κύπρος: Διευκρινίσεις κι από Κασουλίδη μετά τον σάλο για τα έσοδα του φυσικού αερίου



Διευκρινήσεις έδωσε  ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης αναφορικά με δήλωση του για τον διαμερισμό των εσόδων του...
φυσικού αερίου.

Ο ίδιος την Κυριακή 30/7, σε δηλώσεις του όπως μεταδόθηκαν από το riknews, ξεκαθάρισε ότι η αναφορά του για παραχώρηση των 5/6 του Αναπτυξιακού Προϋπολογισμού για τους Τουρκοκύπριους δεν έχει καμία σχέση με το Ταμείο για τους υδρογονάνθρακες.

Όπως προσθέσει το riknews, ο κ. Κασουλίδης εξήγησε ότι στο πλαίσιο της λύσης του Κυπριακού θα διατίθενται τα πρώτα χρόνια τα 5/6 του Αναπτυξιακού Προϋπολογισμού της Ομόσπονδης Κύπρου, μέχρι να φθάσουν οι τουρκοκύπριοι περίπου στο ίδιο επίπεδο με τους ελληνοκύπριους, γύρω στο 75 με 80%.

Διευκρινίσεις έδωσε κι ο Μιχάλης Σοφοκλέους Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας με επίθεση μάλιστα τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο σάλος προκλήθηκε όταν την Παρασκευή 28/7 στο κεντρικό δελτίο του MegaOne ο κ. Κασουλίδης δήλωσε, «στην ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού, είναι ήδη συμφωνημένα ότι όλα τα έσοδα θα τα μοιράζονται Ε/κ και Τ/κ. Θα υπάρχει το ταμείο και έσοδα από εκεί, τα 5/6 θα τα παίρνει η Τουρκοκυπριακή κοινότητα για έργα υποδομής και έναν μόνο έκτο, η Ελληνοκυπριακή κοινότητα».

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!