tromaktiko: Ένα άθλιο τέλος ή μια αθλιότητα χωρίς τέλος;

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Ένα άθλιο τέλος ή μια αθλιότητα χωρίς τέλος;



Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει...

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει την διακυβέρνηση αλλά όχι το πιο βασικό.

Την εξουσία.

Διότι εξουσία σε μια χώρα δεν είναι μονάχα η κεντρική διοίκηση και η δυνατότητα νομοθέτησης. Εξουσία είναι ο έλεγχος του Κράτους και η πλήρης άσκηση πολιτικής, ανεμπόδιστα και χωρίς παρεμβάσεις.

Αυτό ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να το πετύχει.

Δυστυχώς-ευτυχώς είναι αδιάφορο. Από την παραπάνω παραδοχή προκύπτει βίαια ένα και μόνο συμπέρασμα: Υπάρχει οφθαλμοφανές έλλειμμα δημοκρατίας σε αυτή τη χώρα.

Ας δούμε τώρα τους λόγους που ο Τσίπρας δεν δύναται ουσιαστικά να κυβερνήσει, ανεξαρτήτως αν τον κατηγορούμε, τον συμπαθούμε ή τον αντιπαθούμε.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας παίρνοντας τη σκυτάλη από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ. Τα δύο αυτά κόμματα επί τέσσερις δεκαετίες είχαν τη απόλυτη εξουσία ελέγχοντας πλήρως την κοινή γνώμη, τον κρατικό-δικαστικό-τραπεζικό-συνδικαλιστικό ιστό της χώρας.

Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι όσους και αν ξηλώσει ο Τσίπρας για να διορίσει τους δικούς του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το παλαιό σύστημα.

Τι σημαίνει αυτό επί του πρακτέου?

-Θέλει ο Τσίπρας να πληρώσουν καναλάρχες για τηλεοπτικές άδειες, το ΣτΕ, μπλοκάρει την απόφαση και την ακυρώνει.

-Θέλει ο Τσίπρας να δημιουργήσει θετικό κλίμα για την οικονομία μπας και βγούμε στις αγορές και επανέλθουμε στον ίσιο δρόμο, σύσσωμα το μέσα ενημέρωσης ‘θάβουν’ όποια καλή για τη χώρα είδηση για να μην την πιστωθεί πολιτικά ο Τσίπρας.

-Θέλει ο Τσίπρας να μαζευτούν τα σκουπίδια από τους δρόμους μέσα στον καύσωνα, η ΔΑΚΕ κατόπιν εντολής Μητσοτάκη πιέζει την ΠΟΕ-ΟΤΑ να συνεχιστεί η απεργία.

Θέλει ο Τσίπρας να καταδικαστεί ο ένοχος Παπαντωνίου και Σημίτης για τις μίζες, μέρος του δικαστικού παρακράτους βγάζει και τους δύο ‘λάδι’ για να μην πληγούν οι παρατάξεις.

Θέλει ο Τσίπρας να δείξει ηθικό πλεονέκτημα, βγάζουν τον Τσοχατζόπουλο να δηλώσει ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε να λειτουργήσει αντίστροφα-αρνητικά στην ψυχολογία του κόσμου, ταυτίζοντας τον πρώην Υππουργό του ΠΑΣΟΚ με τον Τσίπρα και όχι με τη Φώφη.

Φέρνει ο Τσίπρας μια μέτρια συμφωνία στο EUROGROUP με ορισμένα καλά στοιχεία για να ορθοποδήσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έστω και ελάχιστα η ταλαίπωρη η οικονομία, το ‘καλύπτουν’ τρομολαγνικά έτσι ώστε να παρουσιαστεί και αυτό σε αποτυχία.

Θέλει ο Τσίπρας να πάρει άδεια καναλιού ‘δικός’ του επιχειρηματίας και τελικά την λαμβάνει επιχειρηματίας ‘αντίπαλου στρατοπέδου’.

Μπορούμε να γράφουμε άπειρα παραδείγματα, αυτά όμως καταδεικνύουν τα εξής:

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ανίκανος να κυβερνήσει.

Όποια κίνηση και αν κάνει θα πέφτει στο κενό, θα προβάλλεται αντίστροφα, και αυτό θα κάνει κακό στη χώρα.

Διαβάστε επίσης: ΟΓΑ: 104.000 επιπλέον θα λάβουν το επίδομα τέκνων β´ δόση 2017

Συμπέρασμα. Ο Τσίπρας είναι 42 χρονών. Οφείλει να σκεφτεί λογικά και να παραιτηθεί.

Αυτή τη χώρα δε την κυβερνούν πολιτικοί. Την εξουσιάζουν συμφέροντα.

Τα οποία αυτός από ανικανότητα δεν μπόρεσε να ελέγξει.

Και ΄σέρνεται΄και θα σέρνεται για άλλο ένα χρόνο σε ένα ‘σισύφειο μαρτύριο’ έως ότου τον ρίξουν μια και καλή για να επανέλθει η ‘κανονικότητα’ των προηγούμενων δεκαετιών.

Γι αυτό πρέπει να κάνει στην άκρη και να αποχωρήσει ΤΩΡΑ, ΧΘΕΣ.

Είναι προτιμότερο ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος.

Ανδρέας Μ. Καραγιάννης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!