tromaktiko: Η ισχνή ανάπτυξη οδηγεί σε πτώση μετοχές και δολάριο

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Η ισχνή ανάπτυξη οδηγεί σε πτώση μετοχές και δολάριο



Οι μετοχές των ΗΠΑ διεύρυναν την πτωτική τους πορεία στα ανά τον κόσμο χαρτοφυλάκια εν μέσω απογοητευτικών κερδών που συντάραξαν ...
τις μετοχές του τομέα τεχνολογίας. Το δολάριο υποχώρησε, το ευρώ διεύρυνε τα κέρδη του και ο χρυσός αναρριχήθηκε, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύσσεται με ρυθμούς χαμηλότερους από τους αναμενόμενους.

Ο δείκτης Nasdaq 100 υποχώρησε καθώς η πρόβλεψη κερδών της Amazon.com Inc προστέθηκε στα δεινά μεταξύ των μετοχών τεχνολογίας. Το δολάριο υποχωρεί έναντι σχεδόν όλων των νομισμάτων που μετέχουν στο G-10, ενώ οι επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας παρουσίασαν μικρή αλλαγή καθώς η ανάπτυξη του δευτέρου τριμήνου στις Η.Π.Α., αν και σημαντική, έπεσε κάτω από τις αντίστοιχες εκτιμήσεις. Ο μέσος ευρωπαϊκός δείκτης μετοχών ηγήθηκε ενός χαμηλών επιδόσεων τριμήνου, την ώρα που τα κρατικά ομόλογα στην περιοχή, μειώθηκαν

Ενώ η οικονομία των ΗΠΑ ανέκαμψε το δεύτερο τρίμηνο, τα αποτελέσματα για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους έδειξαν ότι η οικονομία είχε ελαφρώς πιο ήπια ανάπτυξη από ό, τι είχε αναφερθεί προηγουμένως. Πριν από αυτή την αποκάλυψη της Παρασκευής, τα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης είχαν ενισχύσει τα αποθέματα στις Η.Π.Α. και παγκοσμίως σε ύψη- ρεκόρ. Οι τεχνολογικές μετοχές ηγήθηκαν της επιβάρυνσης, ενώ οι εταιρείες του κλάδου αυξήθηκαν 22% φέτος, έχοντας την καλύτερη απόδοση μεταξύ 11 κλάδων στο S&P500.

"Με τα κέρδη της Amazon να υπολείπονται των εκτιμήσεων, η αγορά των Η.Π.Α. μπορεί να αναπροσαρμόσει τις προσδοκίες της", δήλωσε ο Χιντεγιούκι Ισιγκούρο, ανώτερος στρατηγικός στην Daiwa Securities Co. στο Τόκιο. "Οι επενδυτές γίνονται όλο και πιο επιφυλακτικοί σε σχέση με τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα μεταβλητότητας, με πλήθος βασικών οικονομικών στοιχείων να προέρχονται από τις Η.Π.Α."
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!