tromaktiko: Αμφιλεγόμενη νέα έρευνα ισχυρίζεται ότι οι άντρες είναι πιο έξυπνοι

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Αμφιλεγόμενη νέα έρευνα ισχυρίζεται ότι οι άντρες είναι πιο έξυπνοι



Είχες σκεφτεί ποτέ ότι ο δείκτης νοημοσύνης σου συνδέεται με το μέγεθος του εγκεφάλου σου; Τα νέα λοιπόν είναι ευχάριστα για τον...
αντρικό πληθυσμό, αν και δεν θα έπρεπε να το πάρεις τοις μετρητοίς και φυσικά μην σκεφτείς σε καμία περίπτωση να το χρησιμοποιήσεις σαν επιχείρημα πάνω σε καυγά με την καλή σου.

Σύμφωνα με μια νέα -αρκετά αμφιλεγόμενη- μελέτη απ' το πανεπιστήμιο της Ολλανδίας, οι άντρες έχουν κατά μέσο όρο τέσσερις μονάδες υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης απ' τις γυναίκες (IQ), λόγω του ότι έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο. Ειδικότερα, με βάση τις μαγνητικές τομογραφίες που έκαναν στα άτομα που συμμετείχαν στη μελέτη, οι άντρες έχουν κατά μέσο όρο 14% μεγαλύτερο εγκέφαλο.

Πέρα απ' αυτό, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι γενικά όσα άτομα έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο είναι πιο έξυπνα.

Ο δείκτης IQ βέβαια ως μέθοδος μέτρησης της ευφυΐας, είναι επίσης κάτι αμφιλεγόμενο ενώ κάποιοι νευροεπιστήμονες έχουν υποστηρίξει πως οι γυναικείοι εγκέφαλοι είναι πιο αποδοτικοί. Εκτός αυτού, υπάρχουν κι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η συναισθηματική νοημοσύνη είναι πιο ενδεικτική ενός προικισμένου μυαλού. Κι σε αυτό τα πάνε σίγουρα καλύτερα οι γυναίκες, με βάση τις έρευνες.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!