tromaktiko: ΔΕΥΑΜΒ: Έρχονται πρόστιμα για λιποσυλλέκτες και διακοπή σύνδεσης με την αποχέτευση

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΔΕΥΑΜΒ: Έρχονται πρόστιμα για λιποσυλλέκτες και διακοπή σύνδεσης με την αποχέτευση



Στην εφαρμογή του ειδικού κανονισμού λειτουργίας δικτύων αποχέτευσης – ομβρίων για παραγωγικές μονάδες επιχειρήσεων θα προχωρήσει η ΔΕΥΑΜΒ, που προβλέπει...
πρόστιμα 200 ε για τις επιχειρήσεις που δεν θα εγκαταστήσουν και για όσους δεν συμμορφώνονται διακοπή της σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης.

Σύμφωνα με τον κανονισμό προβλέπεται ότι «όλοι οι χώροι εστίασης και τα εργαστήρια τροφίμων – ζαχαροπλαστικής να διαθέτουν, με δική τους δαπάνη, «κεντρικό λιποσυλλέκτη» δίπλα στο μηχανοσίφωνα. Εφόσον η εγκατάσταση «κεντρικού λιποσυλλέκτη» δεν είναι δυνατή (π.χ. παλαιές κατασκευές), τότε θα τοποθετούνται λιποσυλλέκτες στις επί μέρους εγκαταστάσεις πλύσης. Οι λιποσυλλέκτες θα είναι επαγγελματικού τύπου και όχι ένας απλός οικιακός σίφωνας».

«Στο πλαίσιο της με αριθμό 164/2017 απόφασης του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες για την διαπίστωση της συμμόρφωσης των υπόχρεων. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι ανταποκρίθηκε μόλις το 10%», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Επιχείρηση..

Με βάση τα παραπάνω το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει την επιβολή προστίμου ύψους 200 €, στις δραστηριότητες που δεν συμμορφώθηκαν, να δώσει διορία μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου, για την ενημέρωση των φακέλων αποχέτευσης και την παράλληλη τοποθέτηση λιποσυλλέκτη.

«Με το πέρας της παραπάνω προθεσμίας, όταν διαπιστώνεται μη συμμόρφωση στα ανωτέρω, θα ακολουθούνται οι διαδικασίες διακοπής της σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων της ΔΕΥΑΜΒ», καταλήγει η ανακοίνωση της Διοίκησης.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!