tromaktiko: Αχαΐα: Εφαρμογή κινητών για αέρα και τσούχτρες σε παραλίες από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Αχαΐα: Εφαρμογή κινητών για αέρα και τσούχτρες σε παραλίες από το Πανεπιστήμιο Πατρών



Εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα να ενημερώνεται κανείς για την κατάσταση που επικρατεί στις παραλίες, με βάση τα... δεδομένα και τις ανάγκες κατά περίπτωση, παρέχει η διαδικτυακή υπηρεσία www.swymm.net, που έχει φτιαχτεί για τους κατοίκους της Αχαίας και της Αιτωλοακαρνανίας σε πρώτη φάση, για αέρα ή τσούχτρες μέσα από το κινητό τηλέφωνο.

Η υπηρεσία SWYMM (www.swymm.net) κατασκευάστηκε από τον ερευνητή του Πανεπιστημίου Πατρών (ΤΜΗΥΠ) Δρ. Ανδρέα Κομνηνό με χρήση τεχνολογιών ανοικτού λογισμικού και διατίθεται δωρεάν.

Μπείτε με το κινητό σας στη σελίδα www.swymm.net, επιλέξτε ή δημιουργήστε την παραλία που σας ενδιαφέρει και αναφέρετε την κατάσταση που επικρατεί τώρα εκεί!

Η εφαρμογή όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική παροχή πληροφοριών από τους χρήστες της. Σε κάθε παραλία αναφέρονται τα τρέχοντα μετεωρολογικά δεδομένα με αυτόματο τρόπο, αλλά και όλες οι αναφορές που έχουν κάνει οι χρήστες μας για την παραλία αυτή. Όσο περισσότεροι χρήστες αναφέρουν στοιχεία, τόσο καλύτερη θα γίνεται η ενημέρωση όλων!

Οι υπεύθυνοι θα την επεκτείνουν και σε όλη την Ελλάδα.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!