tromaktiko: Επίσκεψη Μαθητών στον Μητροπολίτη Μπουένος Άϊρες

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Επίσκεψη Μαθητών στον Μητροπολίτη Μπουένος Άϊρες



O Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μπουένος Ἄϊρες κ. Ταράσιος, δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του την πέμπτη τάξη Λυκείου του...
Ελληνικού Ινστιτούτου της Ιεράς μας Μητροπόλεως «Αθηναγόρα Α´», μαζί με τη διευθύντρια Καθ. Σοφία Αντώνογλου και άλλους δύο καθηγητές.

Από 14 έως 25 Ιουλίου οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν ταξίδι σπουδών στην Ελλάδα.

Ενόψει του ταξιδιού, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, διεξάχθηκε ένα ζωντανό διάλογο μεταξύ του Μητροπολίτη και των μαθητών, κατά τον οποίον ο Σεβασμιώτατος εμβάθυνε στο θέμα της ανάγκης να διατηρείται ο σύνδεσμος της αλληλεγγύης και της ενότητας στην ομάδα, συμβουλεύοντας τους μαθητές να εξασκήσουν και να εμπλουτίσουν τα ελληνικά τους και να γίνουν άξιοι πρεσβευτές της Αργεντινής.

Εξάλλου, ο Σεβασμιότατος εξήρε το θέμα της ιστορικής, πολιτιστικής και πνευματικής αξίας του τόπου που θα επισκεφτούν, και υπογράμμισε πως η εμπειρία αυτή θα προσφέρει στην ενίσχυση των δεσμών φιλίας και αλληλοεκτίμησης μεταξύ της Αργεντινής -και του φιλέλληνα λαού της- και της αγαπημένης μας πατρίδας, της Ελλάδας.

Τέλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης ευλόγησε στους μαθητές, την διευθύντρια και τους καθηγητές, εμπιστευόμενο αυτό το ταξίδι στην τρυφερή προστασία του Πανάγαθου Θεού, και στο σύνολο της υπεύθυνης συνοδείας.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!