tromaktiko: Πόσες ασφαλιστικές με έδρα, υποκατάστημα και ΕΠΥ λειτουργούν στην Ελλάδα και τι ασφαλίζουν

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Πόσες ασφαλιστικές με έδρα, υποκατάστημα και ΕΠΥ λειτουργούν στην Ελλάδα και τι ασφαλίζουν



Ιδιαίτερα σημαντική είναι η περιγραφή από την έκθεση της Τράπεζας για τις ασφαλιστικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην...
Ελλάδα με βάση τα στοιχεία της 31/12/2016. Δείτε τι αναφέρει

Η Τράπεζα της Ελλάδας εποπτεύει, με ημερομηνία αναφοράς την 31.12.2016, 45 ασφαλιστικές επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα, εκ των οποίων οι 4 δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στις ασφαλίσεις ζωής, οι 24 στις ασφαλίσεις κατά ζημιών, ενώ οι 17 ασκούν ταυτόχρονα δραστηριότητες ασφαλίσεων ζωής και κατά ζημιών.

Επίσης, 27 εκ των ως άνω ασφαλιστικών επιχειρήσεων ανήκουν σε όμιλο, είτε με έδρα στην Ελλάδα (8 επιχειρήσεις) είτε με έδρα εκτός Ελλάδος (19 επιχειρήσεις). Εκ των επιχειρήσεων με έδρα στην Ελλάδα, οι 5 δραστηριοποιούνται ενεργά και σε λοιπές χώρες της ΕΕ, κάνοντας χρήση των διατάξεων περί ελεύθερης παροχής υπηρεσιών.

Στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά δραστηριοποιούνται επίσης 20 υποκαταστήματα ασφαλιστικών επιχειρήσεων με έδρα σε άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ, καθώς και 16 ευρωπαϊκές ασφαλιστικές επιχειρήσεις με καθεστώς ελεύθερης παροχής υπηρεσιών, εκ των οποίων οι 10 δραστηριοποιούνται στις ασφαλίσεις κατά ζημιών και οι 6 στις ασφαλίσεις ζωής.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!