tromaktiko: Πρόταση για τις εισόδους στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Πρόταση για τις εισόδους στο αεροδρόμιο της Ρόδου



Από το δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας κ. Π. Τοκούζη στάλθηκε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου η παρακάτω επιστολή...
«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Μετά από συνάντηση που είχαμε οι φορείς του νησιού με τους εκπροσώπους της εταιρείας “Fraport” και την ενημέρωση που μας έκαναν για το νέο σχεδιασμό του αεροδρομίου, ως εκπρόσωπος του φορέα, τους κατέθεσα μία πρόταση για το σχεδιασμό των εισόδων και εξόδων του αεροδρομίου, στην οποία αρχικά ανταποκρίθηκαν θετικά. Καλό θα ήταν η πρόταση αυτή να φύγει και ως πρόταση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου. Για το λόγο αυτό παρακαλώ πολύ όπως εντάξετε στο επόμενο συμβούλιο το παρακάτω θέμα προς συζήτηση.

Θέμα: Διαμόρφωση εισόδων-εξόδων-αναχωρήσεων στο υπό ανακατασκευή αεροδρόμιο Ρόδου “Διαγόρα”.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα με πολύ πλούσια πολιτισμική και ιστορική κληρονομιά και αυτό ισχύει και για το νησί μας, τη Ρόδο. Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες του νησιού μαγεύονται από τις καθαρές παραλίες και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας όταν ταξιδεύουν και δεν περιμένουν να δουν τόσα αρχαιολικά μνημεία και τόσο μεγάλο πολιτισμικό πλούτο. Προτείνω, λοιπόν, με την ευκαιρία της ανακατασκευής του αεροδρομίου “Διαγόρας”, από την εταιρεία “Fraport”, οι είσοδοι-έξοδοι να διαμορφωθούν ανάλογα (σε ελκοειδή διάδρομο) και να επενδυθούν τα τοιχώματά τους με πληροφορίες που θα κινούνται τόσο σε ιστορικό και πολιτισμικό πλαίσιο όσο και με πληροφορίες για τα αρχαία μνημεία, για πρόσωπα της μυθολογίας και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με την κληρονομιά του τόπου μας, τοποθετημένα σε χρονολογική σειρά, προβάλλοντας έτσι το νησί μας και καλωσορίζοντας τους επισκέπτες του, ενώ παράλληλα θα τους ενημερώνουν σχετικά με την ιστορία του τόπου μας και τα επιτεύγματα των ντόπιων, δίνοντάς τους την ευκαιρία να επισκεφτούν κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

Ευελπιστούμε στη θετική ανταπόκρισή σας στις προτάσεις μας και στη στήριξή τους και από μέρους σας.

Με εκτίμηση
Τοκούζης Παναγιώτης
Δημοτικός σύμβουλος»
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!