tromaktiko: Κίνα, η νέα παγκόσμια ποδοσφαιρική υπερδύναμη

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Κίνα, η νέα παγκόσμια ποδοσφαιρική υπερδύναμη



Είναι μόλις πέντε χρόνια από τότε που ο Μαντς Ντέιβιντσεν, έφτασε από τη Δανία στην Κίνα για να προπονήσει τα παιδιά στο ποδόσφαιρο...
Τώρα, ο 34χρονος Δανός αναλαμβάνει την προετοιμασία μιας από τις πιο σημαντικές ομάδες στην επαγγελματική κινεζική Super League.

Η εκπληκτική ταχύτητα των αλλαγών στην Κίνα έχει φτάσει και στο ποδόσφαιρο, το δημοφιλέστερο παιχνίδι στον κόσμο. Έχει μετατρέψει όσους μετακόμισαν εκεί, όπως ο Ντέιβιντσεν, σε πρωτοπόρους, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας νέας, συγκλονιστικής αθλητικής βιομηχανίας ύψους 740 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2025, που υποστηρίζεται από μια πλήρη, μετωπική επίθεση στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο σύλλογος που ανέλαβε ο Ντέιβιντσεν, η Shanghai SIPG, δεν υπήρχε στην τρέχουσα μορφή της πριν από περίπου τρία χρόνια. Αλλά ξαφνικά, μέσα στη νύχτα θα έλεγε κανείς, ποδοσφαιρικές ομάδες αναγεννώνται με πόρους ικανούς να ανταγωνιστούν ακόμα και τις αγγλικές ομάδες της Premier League, οι οποίες αναδιοργανώθηκαν από Άραβες σεΐχηδες και Ρώσους ολιγάρχες. Με την τρέχουσα σεζόν σε πλήρη εξέλιξη, σήμερα μπορεί κανείς να δει όλη την ποδοσφαιρική ανάπτυξη στην Κίνα, με παίκτες όπως ο Βραζιλιάνος μέσος Oscar, η μεταγραφή του οποίου για €60 εκατομμύρια (67 εκατομμύρια δολ.) τον έκανε την πιο ακριβή μεταγραφή στην κινεζική ποδοσφαιρική αγορά μέχρι στιγμής.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!