tromaktiko: Φύτεψε μόνος του ένα δάσος!

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Φύτεψε μόνος του ένα δάσος!



Η ζωντανή απόδειξη ότι και ένας άνθρωπος μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα μόνος του, είναι ένας 60χρονος από το...
Μπαγκλαντές, που όλοι τον φωνάζουν «ο άνθρωπος του δάσους».

Από τότε που ήταν 12 χρόνων, ο Αμπντούλ Σαμάντ Σεΐκ (Abdul Samad Sheikh), φύτευε τουλάχιστον ένα δέντρο κάθε μέρα, γιατί όπως λέει ο ίδιος «δεν μπορούσε να κοιμηθεί» αν δεν τον έκανε!

Μέχρι στιγμής υπολογίζει πως έχει φυτέψει περισσότερα από 17.500 δέντρα, δηλαδή ένα ολόκληρο δάσος!

Ο Samad που είναι οδηγός σε ρίκσο στην πατρίδα του Φαριντπούρ, στο κεντρικό Μπανγκλαντές, υποστηρίζει πως ξεκίνησε να φυτεύει τα δέντρα γιατί «ο Θεός του είπε να το κάνει»!

Από τη δουλειά του κερδίζει περίπου 100 Taka (1,25 δολάρια) την ημέρα, που μόλις φτάνουν για να βάλει φαγητό στο τραπέζι για την οικογένειά του.

Ωστόσο, με κάποιον τρόπο κατάφερνε να αγοράσει τουλάχιστον ένα δέντρο από το Faridpur Gardening Center, για να φυτεύει, κάθε μέρα.

Όπως λέει, κατά κύριο λόγο τα φυτεύει σε κυβερνητική γη, ώστε να μην τα κόψει κανείς αργότερα. Μάλιστα, τα ελέγχει και κυνηγά όποιον βλέπει να τα κόβει. «Αγαπώ όλα τα πλάσματα, τα ζώα, αλλά κυρίως τα δέντρα», προσθέτει.



Ο Samad, η σύζυγός του Τζόρνα (Jorna) και τέσσερα από τα παιδιά τους ζουν σε δύο μικρές καλύβες, σε ένα κομμάτι γης που ανήκει στο γραφείο του αναπληρωτή διευθυντή του φυτώριου Faridpur.

Δεν έχουν δική τους γη, και μερικές φορές τα πενιχρά έσοδα του δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της οικογένειας. Αλλά πάντα δίνει προτεραιότητα στην καθημερινή αγορά δέντρων.



Για τις προσπάθειές του, ο Abdul Samad Sheikh τιμήθηκε πρόσφατα από την εφημερίδα The Daily Star και του δόθηκαν ως βοήθεια περίπου 1.255 δολάρια, για να χτίσει ένα καλύτερο σπίτι για την οικογένειά του.

Στην ομιλία αποδοχής της ενίσχυσης, ο εμπνευσμένος «φύλακας φύσης» ζήτησε από όλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να προστατεύουν το περιβάλλον.











Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!