tromaktiko: Ποιο λάθος στο λούσιμο δημιουργεί σπυράκια στην πλάτη

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Ποιο λάθος στο λούσιμο δημιουργεί σπυράκια στην πλάτη



Ένα λάθος που κάνουν πολλές νέες γυναίκες όταν λούζονται και κάνουν μπάνιο, πιθανόν να...
πυροδοτεί την έξαρση της ακμής στην πλάτη, υποστηρίζει αμερικανίδα δερματολόγος.
Το τελευταίο διάστημα οι δερματολόγοι παρατήρησαν μια έξαρση στα σπυράκια στην πλάτη νέων γυναικών, τα οποία, τα οποία, ακόμη κι όταν οφείλονται σε ακμή, μπορεί να επιδεινώνονται από τον τρόπο λουσίματος.

Η Dr Christie Kidd δήλωσε σχετικά: "Η έξαρση στα σπυράκια στην πλάτη παρατηρείται ιδίως στις κοπέλες ηλικίας από 20 έως 29 χρόνων. Οι περισσότεροι άνθρωποι λούζονται όρθιοι ή καθιστοί μέσα στην μπανιέρα και στη συνέχεια σαπουνίζουν το σώμα τους. Πολλοί, όμως, ιδίως γυναίκες, συχνά κάνουν κάτι άλλο: αφού λούσουν τα μαλλιά τους, βάζουν μαλακτική κρέμα ή μάσκα μαλλιών και, χωρίς να την ξεβγάλουν, προχωρούν στο σαπούνισμα του σώματος, αφήνοντας τελευταίο το ξέβγαλμα των μαλλιών.

Με αυτόν τον τρόπο, όμως, οι λιπαρές ουσίες των προϊόντων για τα μαλλιά πέφτουν πάνω στο καθαρό σώμα, αφήνοντας ένα λιπαρό υπόλειμμα, που αποφράσσει τους πόρους.

Τί πρέπει, λοιπόν, να κάνουν οι γυναίκες; Σύμφωνα με τους ειδικούς να ξεβγάζουν τη μαλακτική ή τη μάσκα πριν σαπουνίσουν το σώμα τους, ώστε να απομακρύνουν από το δέρμα τους τα λιπαρά υπολείμματα. Ουσιαστικά η κατάσταση θα βελτιωθεί, αλλάζοντας τις συνήθειες στο μπάνιο.

Πάντως σύμφωνα και με Έλληνες ειδικούς η εμφάνιση της ακμής πυροδοτείται από ορμόνες, που "κάνουν πάρτι" τα χρόνια της εφηβείας, από γενετικές αιτίες ή από στρες.

Ακμή εμφανίζει το 80% των ατόμων ηλικίας από 11 έως 30 χρόνων.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!