tromaktiko: Αυτή η Cobra του 1964 δαγκώνει κανονικά

Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Αυτή η Cobra του 1964 δαγκώνει κανονικά



Μεγαλείο πάνω σε 4 ρόδες. Όταν μιλάμε για αγώνες αυτοκινήτων συνήθως έχουμε στο μυαλό μας Ευρωπαϊκα αυτοκίνητα. Αν υπήρξε όμως...
ένα αμερικάνικο δημιούργημα (με βρετανική τεχνογνωσία) που κυριάρχησε στους αγώνες της θρυλικής δεκαετίας του 1960 αυτή ήταν η Shelby Cobra.

Η βρετανική φινέτσα της «1964 AC COBRA 289» σε συνδυασμό με τον θηριώδη αμερικάνικο V8 κινητήρα δημιούργησε ένα αμάξι που παράχθηκε μόνο δυστυχώς για πέντε χρόνια, πέντε χρόνια όμως αρκετά για να δημιουργήσει έναν αξεπέραστο μύθο.

Το  design φέρνει στο μυαλό όμορφες εποχές του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ήταν τόσο μπροστά από την εποχή της ώστε ακόμη και σήμερα να μοιάζει με μοντέρνο κατασκεύασμα. Πέρα από τις συγκλονιστικές της καμπύλες, το καντράν, οι λεβιέδες ακόμα και η παραμικρή της λεπτομέρεια σου δίνουν εκατοντάδες λόγους για να την αγαπήσεις και να μην μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της.


Φυσικά, όπως καταλαβαίνεις, τα ωραία γούστα είναι και ακριβά γούστα και εκτός αν το πορτοφόλι σου είναι ιδιαίτερα χοντρό, η απόκτησή της είναι απλά ένα απατηλό όνειρο. Όμως σε κανέναν ποτέ δεν απαγορεύτηκε να χαζεύει τα ωραία πράγματα, να τα θαυμάζει και να κάνει όνειρα για αυτά –ακόμα κι αν είναι απίθανο να γίνουν αληθινά. Θα έχουμε πάντα τις παρουσιάσεις για να χορταίνει το μάτι μας.
Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!