tromaktiko: Χρηματοδότηση για ζεύγος containership εξασφάλισε η Costamare

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Χρηματοδότηση για ζεύγος containership εξασφάλισε η Costamare



Τη χρηματοδότηση δύο νεοαποκτηθέντων μεταχειρισμένων της πλοίων από κινεζικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, ανακοίνωσε η ...
ελληνική ναυτιλιακή Costamare, μαζί με τα θετικά της οικονομικά αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Πρόκειται για τα κατασκευής 2014 και χωρητικότητας 4,957 TEU containerships Kyparissia και Leonidio, που παραδόθηκαν στο στόλο της Costamare στις 15 και 18 Μαΐου, αντίστοιχα, για να ναυλωθούν στη δανική ναυτιλιακή εταιρία Maersk Line για μια περίοδο επτά ετών, μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2024.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τρίμηνου του έτους, στην εταιρεία παραδόθηκε επίσης το κατασκευής 2005 containership Maersk Kowloon. Στις 12 Ιουνίου, το χωρητικότητας 7.471 TEU πλοίο ξεκίνησε 5ετή ναύλωση με την Maersk Line. Η Costamare βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αναζήτηση χρηματοδότησης και του Maersk Kowloon.

Επιπρόσθετα, στα τέλη Μαΐου, η συμφερόντων του εφοπλιστή Κ. Κωνσταντακόπουλου εταιρεία επέκτεινε τον στόλο της με το χωρητικότητας 11.010 TEU boxship Cape Artemisio, που αποκτήθηκε από κοινού με την York. Το πλοίο ξεκίνησε τη ναύλωσή της τον Ιούνιο του 2017. Η Costamare κατέχει ποσοστό 49% στην κοινοπραξία που αγόρασε το πλοίο.

“Από σήμερα ολόκληρο το πρόγραμμα νεότευκτων είναι πλήρως χρηματοδοτούμενο με εναπομείνασες δεσμεύσεις ύψους μόνο 2 εκατομμυρίων δολαρίων”, δήλωσε ο Γρηγόρης Ζήκος, Οικονομικός Διευθυντής της Costamare Inc.

Η εταιρεία παρουσίασε αυτές τις νέες εξελίξεις στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο και το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2017.
Τα καθαρά κέρδη της Costamare για το δεύτερο τρίμηνο του 2017 μειώθηκαν στα 23 εκατομμύρια δολάρια από 37 εκατομμύρια δολάρια που καταγράφηκαν το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Τα έσοδα από ναύλους μειώθηκαν επίσης στα 105 εκατομμύρια δολάρια από 119,5 εκατομμύρια δολάρια στις αντίστοιχες περιόδους.

Για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2017, τα καθαρά έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 46 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 72 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο εξάμηνο του 2016, ενώ τα έσοδά της από ναύλα έφθασαν τα 210 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 239,7 εκατομμυρίων δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα.

“Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου η εταιρεία παρουσίασε σταθερά αποτελέσματα”, δήλωσε ο Ζίκος, προσθέτοντας ότι ο στόχος της Costamare είναι να ενισχύσει την εταιρεία και ειδικότερα τη μακροπρόθεσμη αξία των μετοχών της, εξετάζοντας επιλεκτικά νέες συναλλαγές.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!