tromaktiko: Η Κίνα απέκτησε τη δική της DARPA και έχει αποτέλεσμα!

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Η Κίνα απέκτησε τη δική της DARPA και έχει αποτέλεσμα!



Οι κινεζκές ένοπλες δυνάμεις, αφομοιώνοντας τα διδάγματα άλλων ενόπλων δυνάμεων ανά τον κόσμο, προχώρησε στην ίδρυση της δικής της ...
DARPA, στο πρότυπο δηλαδή του αμερικανικού φορέα που χειρίζεται τα προγράμματα υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας στον χώρο της εθνικής ασφάλειας. Το όνομα του φορέα που δημιούργησαν νωρίτερα εντός του 2017, είναι Διευθύνουσα Επιτροπή Επιστημονικής Έρευνας, ή «Scientific Research Steering Committee», όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του αγγλόφωνου κινεζικού Τύπου.

Η αποκάλυψη της σημαντικής αυτής είδησης ήρθε μέσω ενός ντοκιμαντέρ 10 επεισοδίων που προέβαλλε το κρατικό τηλεοπτικό δορυφορικό δίκτυο CCTV (Carrying Reform Through to the End). Η Επιτροπή έχει τεθεί υπό τον έλεγχο της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής, στην οποία προεδρεύει ο ίδιος ο πρόεδρος της Κίνας, Ξι Ζινπίνγκ, κάτι που αποκαλύπτει και τη μεγάλη βαρύτητα και σημασία της.

Ο πρόεδρος της Κίνας είναι ο πλέον φανατικός υποστηρικτής της αλλαγής της δομής των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων με τη σημαντική μείωση του μεγέθους τους. Φυσικά, ενώ ανακοινώθηκε η απώλεια τουλάχιστον 300.000 θέσεων εργασίας στις ένοπλες δυνάμεις, δεν είδε κανείς κάποια μαζική διαμαρτυρία, αφού πέραν των όποιων επιχειρημάτων μπορεί να επικαλεστεί κανείς, είναι βέβαιο ότι οι Κινέζοι αντιλαμβάνονται, πως δεν είναι λογικό να πληρώνεις χρήματα για την προσφορά υπηρεσιών που έχει κριθεί ότι δεν είναι πλέον απαραίτητες.

Όσον αφορά την Επιτροπή για την επιστημονική έρευνα, ο παραλληλισμός με την αμερικανική DARPA δεν είναι δικός μας, αφού γίνεται από τους ίδιους τους Κινέζους, στην πιο – μετρήσιμα – επιτυχημένη αρχή με αυτές τις αρμοδιότητες στον κόσμο, η οποία ιδρύθηκε το 1957 από το Πεντάγωνο και συντονίζει τα των τεχνολογιών που σχετίζονται με τον ευρύτερο τομέα της εθνικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται, ότι το μαχητικό πέμπτης γενιάς εισήλθε σε υπηρεσία με την κινεζική Αεροπορία τον περασμένο Μάρτιο, ενώ όπως αναφέρει η South China Morning Post, ο εξειδικευμένος στα ναυτικά θέματα μηχανολόγος, υποναύαρχος Μα Γουεϊμίνγκ, αναπτύσσει ένα νέο ολοκληρωμένο ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης (IEPS: integrated electrical propulsion system) για τα πλοία του κινεζικού Ναυτικού.

Στόχος είναι να μπορεί να υποστηρίζει και συστήματα κατευθυνόμενης ενέργειας λέιζερ τα οποία ενσωματώνονται σταδιακά σε οπλικά συστήματα τόσο αντιαεροπορικά όσο και εναντίον πλοίων από χώρες του κόσμου, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Ινδία, τα οποία δεν μπορούν να υποστηριχτούν επαρκώς από τα υπάρχοντα ηλεκτροκίνητα συστήματα πρόωσης και χρειάζεται επιπρόσθετη ισχύς.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!