tromaktiko: Η Αυστρία εγκαταλείπει τα Eurofighter – Θα αντικατασταθούν με «φθηνότερο και αποτελεσματικότερο σύστημα»

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Η Αυστρία εγκαταλείπει τα Eurofighter – Θα αντικατασταθούν με «φθηνότερο και αποτελεσματικότερο σύστημα»



Δεκαπέντε χρόνια μετά την παραγγελία τους το 2002 και δέκα χρόνια μετά την άφιξη του πρώτου από αυτά στην Αυστρία, τον Ιούλιο του...
2007, ο Αυστριακός υπουργός Αμυνας Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ ανακοίνωσε σήμερα στη Βιέννη το «τέλος» των αμφιλεγόμενων μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter και την αντικατάστασή τους με άλλο «εναλλακτικό στόλο αεροσκαφών».

Όπως ανακοίνωσε ο Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, μελλοντικά ο έλεγχος του αυστριακού εναέριου χώρου θα γίνεται από έναν και όχι από δύο στόλους μαχητικών αεροσκαφών όπως συμβαίνει σήμερα, με τον ένα να έχει τα υπερηχητικά Eurofighter και τον άλλο τα συμβατικά Saab-105 τα οποία βρίσκονται σε χρήση στην Αυστρία από το 1970 και το 2020 θα πρέπει να αποσυρθούν για λόγους παλαιότητας.

Το 60 % του ελέγχου του αυστριακού εναέριου χώρου γίνεται σήμερα από το στόλο των Eurofighter και το 40 % από τον στόλο των Saab-105.

Η ειδική επιτροπή του αυστριακού υπουργείου ΄Αμυνας, σε έκθεσή της συνιστά τη μετάβαση σε «σύστημα μόνον ενός στόλου αεροσκαφών» με 15 μονοθέσια και τρία διθέσια υπερηχητικά μαχητικά αεροσκάφη.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!