tromaktiko: Ενάντια στο πλαστικό μιας χρήσης με τον Πολεμιστή της Greenpeace [video]

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Ενάντια στο πλαστικό μιας χρήσης με τον Πολεμιστή της Greenpeace [video]



Το Rainbow Warrior, το πλοίο της Greenpeace, βρίσκεται στην Ελλάδα στα πλαίσια της εκστρατείας για περιορισμό του πλαστικού μιας...
χρήσης. Το News 24/7 ακολουθεί το ταξίδι του πλοίου, από τη Ζάκυνθο μέχρι το Ηράκλειο της Κρήτης και σας ξεναγεί στα καταστρώματά του.

«Για τις επόμενες ημέρες θα μένουμε στο πλοίο. Άρα θα συμπεριφερόμαστε όλοι μαζί σαν στο σπίτι μας και θα το προσέχουμε σαν στο σπίτι μας». Με αυτά τα λόγια μας υποδέχτηκε στο κατάστρωμα ο Adrian, υποπλοίαρχος του Rainbow Warrior 3.

Το πλοίο έχει μήκος 58 μέτρα και το κατάρτι του υψώνεται στα 55 μέτρα. Μέχρι πρόσφατα βρισκόταν σε Χιλή, Αργεντινή, Παταγονία, ενώ σε λίγο καιρό θα βρίσκεται στις Ινδίες. Από την Πέμπτη όμως, ο "πολεμιστής" της Greenpeace, το Rainbow Warrior 3, πλέει σε ελληνικά νερά, με πρώτη του στάση τη Ζάκυνθο, το νησί της Caretta Caretta.

Η ζωή στο πλοίο
Όλοι όσοι επιβαίνουν στο πλοίο για κάποιο ταξίδι, συμμετέχουν μαζί με το πλήρωμα στις καθημερινές υποχρεώσεις. Το πρόγραμμα είναι συγκεκριμένο. Αυτές τις μέρες, οι Έλληνες επιβάτες, μαθαίνουμε και συμμετέχουμε στην καθημερινότητα του Rainbow Warrior. Κάθε επιβάτης έχει τη δυνατότητα να πάρει πρωινό μέχρι τις 08:00 ακριβώς. Για το επόμενο μισάωρο, οι δουλειές μοιράζονται και γίνεται η καθαριότητα στους εσωτερικούς χώρους, το κατάστρωμα και την κουζίνα.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!