tromaktiko: Leopard 2 HEL: Βολή ακριβείας στα 5.800 μέτρα

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Leopard 2 HEL: Βολή ακριβείας στα 5.800 μέτραΣτην παρακάτω ανακοίνωση του ΓΕΣ αναφορικά με τις επισκέψεις που πραγματοποίησε ο Α/ΓΕΣ ξεχωρίζει η βολή άρματος μάχης...
Leopard 2 HEL της 23ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας. Το υπερσύγχρονο Leopard 2 HEL ξεχωρίζει για την ευκινησία του, την ισχύ πυρός και την θωράκιση του. Τα Leopard 2 HEL αποτελούν τα χαλύβδινα τείχη του Δ Σώματος Στρατού στη Θράκη και στον Έβρο ειδικότερα. Οφείλουμε για πολλοστή φορά να τονίσουμε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και την διαρκή βελτίωση τεχνικών και τακτικών που γίνεται στο Κέντρο Εξομοιωτών Αλεξανδρούπολης όπου δίνεται η ευκαρία για υψηλών προδιαγραφών εκπαίδευση με σύγχρονες μεθόδους.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, την τρέχουσα εβδομάδα, πραγματοποίησε επισκέψεις, όπως παρακάτω:

-Την Τετάρτη 05 Ιουλίου 2017, στον Β΄ Βρεφονηπιακό Σταθμό Αθηνών  και  στην 902 Βάση Στρατιωτικού Ταχυδρομείου, στην Αθήνα, όπου περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και επικοινώνησε με το σύνολο του προσωπικού.

Την Πέμπτη 06 Ιουλίου 2017:

•Στην XXIV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία (XXIV TΘΤ – 1ο  Σύνταγμα Ιππικού «Φλώρινα»), στο Λιτόχωρο, όπου ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητές της και συνομίλησε με το προσωπικού των Μονάδων του Σχηματισμού.

•Στον καταυλισμό, στον οποίο διεξάγεται η θερινή στρατιωτική εκπαίδευση των Σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στην ευρύτερη περιοχή του Λιτοχώρου,  όπου παρακολούθησε μέρος της εκπαίδευσης και μίλησε στους Ευέλπιδες.

•Στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «Έβρου»), όπου παρακολούθησε εκτέλεση βολής Άρματος Μάχης LEO2 HEL της ΧΧΙΙΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΧΙΙΙ ΤΘΤ – 3ο Σύνταγμα Ιππικού – Δορύλαιον»), από το βεληνεκές των 5.800 μέτρων, η οποία πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και ανέδειξε το άριστο επίπεδο της εκπαίδευσης των πληρωμάτων και τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου τύπου Άρματος Μάχης.

•Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Προσομοίωσης Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) «ΙΑΝΟΣ», στην Αλεξανδρούπολη.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΡΜΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ.
Στις παραπάνω επισκέψεις διαπιστώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο εκπαίδευσης, το υψηλό ηθικό και η αισιοδοξία που διακατέχει το σύνολο του προσωπικού. Οφείλουμε να τονίσουμε πως η καρδιά των Leopard-2 HEL είναι το Σύστημα Ελέγχου Πυρός (ΣΕΠ) Ophelios της Zeiss με ανιχνευτή HgCdTe, IRCCD 96 x 4 ο οποίος προσφέρει διπλά πεδία όρασης διαστάσεων 2.0° x 1.5° / 7.0° x 5.2° ή 3.5° x 2.7° / 12.0° x 9.0° ή 4.8° x 3.6°/ 16.4° x 12.3° ή συνεχόμενη εστίαση διαστάσεων 4.8° x 3.6° (έως 38.4° x 28.8°) και βλητικό ηλεκτρονικό υπολογιστή ο οποίος υποστηρίζει την χρήση 12 τύπων πυρομαχικών (το άρμα διαθέτει και κιτίο επιλογής πυρομαχικών με έξι τύπους βλημάτων αντί των τριών στις προηγούμενες εκδόσεις).

Το ΣΕΠ Ophelios είναι ένα σύνολο σταθεροποιημένων συστημάτων θερμικής απεικόνισης 2 ης γενιάς. Το σύστημα έχει ανοιχτή αρχιτεκτονική-σπονδυλωτή κατασκευή και τα οπτικά που ενσωματώνει έχουν κατασκευαστεί προκειμένου να καλύπτει ένα ευρύ πεδίο όρασης και υψηλές απαιτήσεις ανάλυσης. Εκτός από την ικανοποιητική απόδοση η παραπάνω προσέγγιση προσφέρει και οικονομική λειτουργία και λογιστική υποστήριξη. Συνοπτικά το Ophelios προσφέρει δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης, πολύ καλή γεωμετρική ανάλυση, δυνατότητα ολοκλήρωσης σε μια σειρά άλλων συστημάτων (φορητά, σταθερά και κινητά) και δυνατότητα επιλογής πεδίου όρασης.

Τέλος, η ακρίβεια βολής του Leopard-2 HEL ενισχύεται με την επιλογή της χώρας μας να εφοδιάσει τα άρματα με αισθητήρα ανέμου και μετεωρολογικών δεδομένων και με αισθητήρα υψομετρικής διαφοράς μεταξύ του άρματος που πραγματοποιεί την βολή και του επιλεγμένου στόχου. Και τα δύο συστήματα διαβιβάζουν της πληροφορίες στο ΣΕΠ το οποίο με την σειρά του τις χρησιμοποιεί για την βελτίωση της ακρίβειας βολής. Γενικά, το Leopard-2 HEL διαθέτουν ανεπτυγμένα συστήματα διοικήσεως και ελέγχου.

Η τεχνολογία αιχμής, σε συνδυασμό με την ευρύτατη χρησιμοποίηση των ηλεκτρονικών υπολογιστών επιτρέπουν στον αρχηγό του πληρώματος τη διαβίβαση πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο (real time). Στους έγχρωμους χάρτες που εμφανίζονταν στην οθόνη, φαίνονται ανά πάσα στιγμή η θέση του άρματος, οι θέσεις των φίλιων αρμάτων ή και των εχθρικών εφόσον εντοπίζονταν.

Πηγή
     Εδώ σχολιάζεις εσύ!