tromaktiko: «Καρφιά» Mark Zuckerberg - Elon Musk για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

«Καρφιά» Mark Zuckerberg - Elon Musk για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης



Σε έντονη διαδικτυακή αντιπαράθεση βρέθηκαν δύο διάσημοι δισεκετομμυριούχοι «διάνοιες», με αντικείμενο την τεχνητή νοημοσύνη και τους...
ενδεχόμενους κινδύνους που εγκυμονεί η ανάπτυξή της.

Ειδικότερα, ο Mark Zuckerberg, ιδρυτής και CEO της facebook, και ο Elon Musk, CEO της Tesla, διαφώνησαν κάθετα ανταλλάσσοντας εκατέρωθεν «καρφιά» για τον κίνδυνο που έχει δυνατότητα να αποτελέσει για την ανθρωπότητα η τεχνητή νοημοσύνη.

Ειδικότερα, αρχικά ο Mark Ζuckenberg σχολιάζοντας τις θέσεις του Elon Musk για την τεχνητή νοημοσύνη τις χαρακτήρισε «αρκετά ανεύθυνες», μέσω ζωντανής μετάδοσης στο Facebook.

«Έχω πολύ ισχυρή άποψη για το θέμα. Είμαι αισιόδοξος», δήλωσε ο Ζuckenberg, προσθέτοντας ότι «οι άνθρωποι που είναι αρνητικοί και προσπαθούν να εμφανίσουν καταστροφικά σενάρια - απλά δεν τους καταλαβαίνω. Είναι πραγματικά αρνητικό και κατά κάποιο τρόπο νομίζω ότι είναι πραγματικά ανεύθυνο».

Από την πλευρά του, ο Elon Musk απαντώντας σε tweet χρήστη που του επισήμαινε τη θέση του CEO της facebook, σχολίασε ότι «έχω συζητήσει με τον Mark (Ζuckenberg) για αυτό. Οι γνώσεις του για το θέμα είναι περιορισμένες».
Σημειώνεται ότι ο CEO της Tesla έχει δωρίσει εκατομμύρια προκειμένου να διατηρήσει την τεχνητή νοημοσύνη «ευεργετική για την ανθρωπότητα» και σε αρκετές περιπτώσεις έχει υπογραμμίσει ότι θα μπορούσε τελικά να αποτελέσει απειλή για τον άνθρωπο. Επιπλέον, νωρίτερα αυτό το μήνα, είχε απευθύνει έκκληση για την ύπαρξη περισσότερων κανόνων που θα καθοδηγούν την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!