tromaktiko: Έξυπνο packing για την βαλίτσα των διακοπών σου

Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Έξυπνο packing για την βαλίτσα των διακοπών σου



Η μέρα που θα ταξιδέψεις για τον αγαπημένο σου προορισμό πλησιάζει. Μάθε, λοιπόν, την τέχνη του έξυπνου πακεταρίσματος έτσι ώστε να...

ετοιμάσεις τη βαλίτσα των διακοπών σου, χωρίς να αφήσεις εκτός κανένα απαραίτητο κομμάτι.

Kάντε μια λίστα

Εντάξει, μπορεί να ακούγεται λίγο βαρετό, αλλά οι λίστες είναι σημαντικές πριν από κάθε προγραμματισμένο ταξίδι.

Η λίστα είναι η «πύλη» για διακοπές χωρίς άγχος. Διαχωρίστε τα πράγματα πρώτης ανάγκης σας από τα δευτερεύοντα και ύστερα ξεκινήστε την διαδικασία του πακεταρίσματος παράλληλα όμως τσεκάροντας και τη λίστα. Έτσι με αυτή τη διαδικασία δεν θα ξεχάσετε τίποτα και το μυαλό σας θα είναι μονάχα στον προορισμό σας…

Μη ξεχάσετε το κουτί πρώτων βοηθειών

Δεν σας ζητάμε να προετοιμαστείτε για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, μόνο μια μικρή τσάντα χρειάζεται να έχετε μαζί σας με τα απαραίτητα χάπια και φάρμακα που μπορεί να χρειαστείτε. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε το τρέξιμο και το άγχος για ανοιχτό φαρμακείο ή οτιδήποτε.

Ο αριθμός των παπουτσιών

Αν μετά τη Μύκονο δεν σκοπεύετε να πεταχτείτε στην Ίμπιζα μην κουβαλάτε δέκα ζευγάρια παπούτσια μαζί σας. Πόσα ζευγάρια παπούτσια, λοιπόν, θα πρέπει να πάρετε μαζί σας; Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο καιρό μπορεί να είναι διακοπές σας, αλλά εμείς θα προτείναμε ότι τρία ζεύγη είναι ένα λογικό μέσο για 1-2 εβδομάδες απόδραση.

Πιο σημαντικό από τον όγκο είναι η ευελιξία, δηλαδή να κοιτάξετε να έχετε στις αποσκευές σας παπούτσια χρηστικά που θα κάνουν πιο άνετες τις διακοπές σας και όχι παπούτσια ναι, μεν όμορφα και εντυπωσιακά, αλλά καθόλου άνετα για μια χαλαρή βόλτα στο λιμάνι ή για ένα χαλαρό ποτό στα σοκάκια του νησιού.

Οι περιορισμός των αποσκευών δεν βλάπτει

Πόσες φορές έχεις υπερφορτώσει τη βαλίτσα σου με παραπάνω πράγματα (που ξέρεις εξ’ αρχής ότι δεν θα τα χρειαστείς όλα) και την κουβαλάς από λιμάνι σε λιμάνι, από λιμάνι σε ξενοδοχείο κλπ. Περιόρισε τον όγκο των αποσκευών σου και θα δεις πόσο πιο εύκολες θα γίνουν οι διακοπές σου.

Τζάκετ και casual ρούχα

Επειδή η θερμοκρασία τις νύχτες στα νησιά πέφτει, μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου ένα λεπτό τζάκετ ή ένα cardigan σε ουδέτερο χρώμα ή ένα τζιν παντελόνι. Επίσης δύο τουνίκ, ένα σορτς και ένα μαγιό είναι απαραίτητα για κάθε μέρα και φυσικά μην παραλείψεις να βάλεις στη βαλίτσα σου αρκετά T-shirts.

Κάνοντας αυτό θα με θυμηθείς και θα διαπιστώσεις ότι παίρνοντας μαζί σου περισσότερα casual ρούχα απ’ ότι βραδινά ρούχα οι διακοπές σου θα είναι πιο ξέγνοιαστες και με περισσότερη άνεση.

Κατηγοριοποιήστε τα ρούχα σας

Πακετάρετε τα ρούχα σε ομάδες: αυτό σημαίνει πουκάμισα με πουκάμισα, παντελόνια με παντελόνια. Θα είναι πιο εύκολο για εσάς να βρείτε αυτό που θέλετε, χωρίς να αναποδογυρίσετε την βαλίτσα, και μετά να την ξαναφτιάχνετε.

Και κάτι ακόμα

Άφησε λίγο χώρο στη βαλίτσα σου για τα δώρα και τα σουβενίρ που θα αγοράσεις στο ταξίδι. Τοποθετήστε τα σαμπουάν, τα αφρόλουτρα και αντηλιακά σας σε σακούλες και βάλτε τα σε νεσεσέρ. Και τελευταίο, προετοιμαστείτε για κάθε είδους καιρικές συνθήκες διότι αυτές τις εναλλαγές δεν μπορεί εύκολα να τις προβλέψει κανείς.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!