tromaktiko: Ουρές και ταλαιπωρία για την έκδοση διαβατηρίων στην Ξάνθη [photos]

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Ουρές και ταλαιπωρία για την έκδοση διαβατηρίων στην Ξάνθη [photos]



Ουρές σχηματίζονται τις τελευταίες ημέρες έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης... από δεκάδες πολίτες που επιθυμούν να προχωρήσουν στην ανανέωση των διαβατηρίων τους.

Πρόκειται κυρίως για Έλληνες πολίτες που διαμένουν στο εξωτερικό και επιστρέφουν για λίγες ημέρες στον τόπο κατοικίας τους, ξεκινώντας τις απαραίτητες διαδικασίες για την ανανέωση των διαβατηρίων τους. Η ταλαιπωρία ωστόσο για τους ίδιους είναι μεγάλη, με την πολυήμερη καθυστέρηση να δημιουργεί ουρές έξω από το Τμήμα Διαβατηρίων της Αστυνομίας.


Οι πολίτες στήνονται στην ουρά έξω από το κτίριο της Αστυνομίας από τα χαράματα, προκειμένου να πιάσουν θέση ώστε να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.








Όπως μεταδίδει η ΕΡΑ Κομοτηνής, επειδή συμπληρώνεται εύκολα ο αριθμός τον 30 διαβατήριων που μπορεί να εκδώσει το τμήμα, αναγκάζονται να πηγαίνουν πολλές φόρες και για τρίτη μέρα και να περιμένουν για την διαδικασία ανανέωσης του διαβατηρίου.

Αυτή η πολύωρη και πολυήμερη παρουσία και η τεράστια καθυστέρηση και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες λόγω ζέστης έχουν ταλαιπωρήσει αφάνταστα τους πολίτες, οι οποίοι έχουν οργισθεί.

Από την πλευρά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης οι αρμόδιοι υπογραμμίζουν πως το διαβατήριο είναι ένα επίσημο έγγραφο εξαιρετικής σημασίας, οι διαδικασίες του οποίου απαιτούν γύρω στη μισή ώρα, για κάθε πολίτη και δυστυχώς δεν μπορούν να κάνουν κάτι στην αλλαγή των διαδικασιών, από το να υπάρχει η απογευματινή λειτουργία της υπηρεσίας διαβατήριων, όπου μπορούν να εκδοθούν περίπου αλλά 10 διαβατήρια ημερησίως.

Από την διεύθυνση διαβατήριων έχει ανακοινωθεί ότι το χρονικό διάστημα από 21-07-2017 έως 21-08-2017 το Ωράριο λειτουργίας διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή 07:30 έως 22:00 07:30 έως 21:30
Σάββατο 08:00 έως 15:00 08:00 έως 14:30
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!