tromaktiko: "Κάτι μαγικό"... έγινε στην Λήμνο το Σάββατο που μας πέρασε - Το όνειρο ζωής του Π. Μπούμπουρα έγινε πραγματικότητα [photos]

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

"Κάτι μαγικό"... έγινε στην Λήμνο το Σάββατο που μας πέρασε - Το όνειρο ζωής του Π. Μπούμπουρα έγινε πραγματικότητα [photos]



Ένα όνειρο ζωής, για τον Λήμνιο Πρόεδρο του Ιδρύματος "Μπούμπουρα" έγινε πραγματικότητα το απόγευμα του Σαββάτου. Ο κος Παντελής Μπούμπουρας, εγκαινίασε το ανακαινισμένο γήπεδο στην γενέτειρά του, το χωριό Κοντοπούλι Λήμνου, μαζί με τους...
βετεράνους του Ολυμπιακού αλλά και της Λήμνου, παρουσία εκατοντάδων Λημνίων, αλλά και εξεχουσών προσώπων.
Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος της Λήμνου κος Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Πειραιά και αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού κος Μώραλης, ο υπουργός κος Κουρουμπλής, οι βουλευτές κος Πάλλης και κος Αναστασιάδης, ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεος Γαρύφαλλος, οι διοικητές από τον Στρατό Ξηράς, Πολεμικής Αεροπορίας και Ναυτικού και δεκάδες ακόμα τοπικοί άρχοντες του νησιού. 



Την παρουσίαση του αγώνα έκανε η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Μάγδα Τσέγκου, όπου απένειμε και τις τιμητικές πλακέτες, τα κύπελλα και τα μετάλλια στους συμμέτεχοντες παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του αγώνα.


Όνειρο ζωής για τον Παντελή Μπούμπουρα, Πρόεδρο του Ιδρύματος "Μπούμπουρα", ήταν η ανακαίνιση του γηπέδου Κοντοπουλίου για πολλά χρόνια. Ένα όνειρο που πήρε σάρκα και οστά το περασμένο Σάββατο το βράδυ. Και η χαρά ήταν διπλή αφού στον αγώνα παλαιμάχων, συμμετείχε ο Ολυμπιακός με τους βετεράνους παίχτες της, αγαπημένη ομάδα τόσο του ίδιου, όσο και της υπόλοιπης οικογένειάς του κου Μπούμπουρα.


Τα χειροκροτήματα και η συγκίνηση 
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της ανακοίνωσης του κου Μώραλη ότι το προσεχές διάστημα θα δημιουργηθούν ακαδημίες του Ολυμπιακού στο νησί της Λήμνου για πρώτη φορά. Μάλιστα, ο κος Μπούμπουρας τόνισε πως θα είναι ιδιαίτερη χαρά για τον ίδιο μελλοντικά να δει Λήμνιους αθλητές να διαπρέπουν ποδοσφαιρικά ως βασικοί παίκτες στην ομάδα του Ολυμπιακού αλλά και της Εθνικής Ελλάδος.


Σε παρατεταμένα χειροκροτήματα ξέσπασαν οι παρευρισκόμενοι στο γήπεδο, όταν στο χορτάρι πάτησε το πόδι του ο Πρόεδρος των βετεράνων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, ο πρώην διεθνής παίκτης Γιώργος Δαρίβας που είναι γεννημένος το 1927. 




Στο αγωνιστικό κομμάτι
Με γκολ για την ομάδα της Λήμνου ξεκίνησε ο αγώνας, όταν στο 4ο λεπτό άνοιξε το σκορ ο Καυκάρας αιφνιδιάζοντας τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού Γιώργο Ασπογέρακα. Οι βετεράνοι του Ολυμπιακού, βγήκαν στην αντεπίθεση και γύρισαν πολύ γρήγορα το σκορ, επικρατώντας τελικά με 5-1, με γκολ των  Τσαλουχίδη, Βαϊτση, Καλογερόπουλου, Γκογκιτς (με πέναλντι) και Καλαμάρα.


Για την ομάδα των βετεράνων του Ολυμπιακού ξεκίνησαν οι Κελεσίδης, Ξανθόπουλος, Σιδέρης, Βαμβακούλας, Κοκολάκης, Τσαλουχίδης, Μπονόβας, Σταυρόπουλος, Γκόγκιτς, Βαϊτσης, Καλογερόπουλος. Στη συνεχεία αγωνίστηκαν οι Ασπρογέρακας, Καλύκας, Καλαμάρας, Κουμαριάς, Λάλας, Καλύβας, Μπαρμπαρής, Γλύκας, Κωττάκης, Πολίτης, Γαϊτανάρος, Γ. Γκαβέζος, Βέλλιος, Κ. Καλτσάς. Προπονητής της ομάδας ο Χρήστος Καλτσάς με φυσιοθεραπευτή τον Τόλη Κρεούζο και φροντιστές τον Πέτρο Ρηγούτσο και τον Νίκο Τουλγέρογλου. Παρόντες χωρίς να αγωνιστούν ήταν οι Δαρίβας, Σ. Γκαβέζος, Καραβίτης, Αγγελής, Τζανετουλάκος, Μαριόλης.


Μετά τον αγώνα, ακολούθησε δεξίωση με τους παίκτες της ομάδας αλλά και των οικογενειών τους σε χωριό της Λήμνου, με εξαιρετικό ψάρι και live μουσική, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Εκεί, ο γενικός Γραμματέας των βετεράνων του Ολυμπιακού Αντώνης Γλύκας, παρέδωσε στην οικογένεια Μπούμπουρα υπογεγραμμένη φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ αναμνηστικά δώρα έδωσε και ο Δήμος Λήμνου αλλά και η τοπική ομάδα του Κοντοπουλίου "Ηφαιστία".












































Η στιγμή των αποκαλυπτηρίων στα εγκαίνια του γηπέδου Κοντοπουλίου


Και ο Στέλιος Ρόκκος, Λήμνιος και πολύ στενός φίλος της οικογένειας Μπούμπουρα











     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!