tromaktiko: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στο Σφηνάρι Κισάμου στα Χανιά [photos+video]

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στο Σφηνάρι Κισάμου στα Χανιά [photos+video]



Ισχυρές δυνάμεις Πυρόσβεσης το πρωί έθεσαν υπο έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά...


Παρανάλωμα του πυρός έγινε μεγάλη έκταση με χορτολιβαδική και δασική βλάστηση μεταξύ των χωριών Πλάτανος και Σφηνάρι στον Δήμο Κισσάμου από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Ισχυρές δυνάμεις Πυρόσβεσης έδωσαν σκληρή και επικίνδυνη μάχη με τις φλόγες σε όλη την διάρκεια της νύχτας.. Μάλιστα κάποια στιγμή η φωτιά πλησίασε επικίνδυνα και ένα σπίτι, το οποίο σώθηκε από τους πυροσβέστες, οι οποίοι κατάφεραν να γλιτώσουν και θερμοκήπιο, όπως και εκτάσεις με μελίσσια και αιγοπρόβατα.

Συνολικά στο σημείο βρέθηκαν με τα πληρώματα τους 18 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μια υδροφόρα του Πεδίου Βολής Κρήτης, ένα πυροσβεστικό όχημα του Ναυστάθμου Κρήτης, το πυροσβεστικό όχημα του δήμου Χανίων και οκτώ βοηθητικά οχήματα. Παράλληλα, επιχείρησαν στο σημείο και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Το ξημέρωμα βρήκε την περιοχή χωρίς ενεργό μέτωπο φωτιάς, ενώ στην περιοχή συνέχισαν την κατάσβεση 31 Πυροσβέστες με 13 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα με την συνδρομή και του πυροσβεστικού ελικοπτέρου, το οποίο έκανε δέκα ρίψεις νερού βοηθώντας τις επίγειες δυνάμεις.








Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!