tromaktiko: Η Ε.ΤΙ.ΤΑ καταγγέλει την ανακοίνωση του «Star Channel» ως προϊόν μεθοδευμένης και ενορχηστρωμένης προσπάθειας να καλλιεργηθεί κλίμα φόβου

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Η Ε.ΤΙ.ΤΑ καταγγέλει την ανακοίνωση του «Star Channel» ως προϊόν μεθοδευμένης και ενορχηστρωμένης προσπάθειας να καλλιεργηθεί κλίμα φόβου



Η «ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» είναι...
υποχρεωμένη να καταγγείλει την από 29.06.2017 ανακοίνωση  του τηλεοπτικού σταθμού «Star Channel» ως προϊόν μεθοδευμένης και ενορχηστρωμένης προσπάθειας να καλλιεργηθεί κλίμα φόβου, τρομοκράτησης και καταστολής απέναντι στη νόμιμη άσκηση του δικαιώματός μας στην απεργία και ευρύτερα της ανεμπόδιστης άσκησης των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση με την οποία οι εργαζόμενοι καλούνται να ελέγχουν «προσωπικά» και «με δική τους ευθύνη» την τήρηση των νομίμων προϋποθέσεων οποιασδήποτε απεργιακής κινητοποίησης που κηρύσσει η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. αποτελεί στην κυριολεξία ωμό εκβιασμό εις βάρος των εργαζομένων τεχνικών. Η πρακτική αυτή της Διοίκησης που θυμίζει εποχές σκοταδισμού και τρομοκρατίας, όπου η άσκηση του δικαιώματος απεργίας διωκόταν ποινικά, είναι όχι μόνο πρωτόγνωρη, αλλά πολύ περισσότερο στρέφεται ευθέως κατά των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων σημαντικότερη έκφανση των οποίων είναι η άσκηση του κορυφαίου αγωνιστικού μέσου της απεργίας. Κι αυτό διότι, το κάλεσμα από τη Διοίκηση προς τους εργαζομένους έτσι ώστε «να ελέγχουν οι ίδιοι και με ευθύνη τους» τη νομιμότητα της απεργίας προαναγγέλλει επί της ουσίας διωκτικά μέτρα εναντίον τους σε περίπτωση συμμετοχής τους σε απεργιακές κινητοποιήσεις στο μέλλον.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ στη Διοίκηση ότι η απεργία αποτελεί το μόνο συνταγματικό δικαίωμα που φέρει ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, όπερ σημαίνει ότι κάθε απεργία που κηρύσσεται από συνδικαλιστική οργάνωση για την προστασία και προαγωγή των εργασιακών και οικονομικών συμφερόντων των εργαζομένων ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΝΟΜΙΜΗ μέχρις αυτό να ανατραπεί με τελεσίδικη δικαστική απόφαση που διαπιστώνει τον τυχόν παράνομο χαρακτήρα της απεργίας. Κάθε εργαζόμενος, λοιπόν, προστατεύεται απόλυτα για τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε απεργιακή κινητοποίηση χωρίς να φέρει οποιαδήποτε ευθύνη έναντι της τήρησης των προϋποθέσεων νομιμότητας για την άσκηση του απεργιακού δικαιώματος. Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τους εργαζόμενους – τεχνικούς του STAR CHANNEL να στηρίξουν έμπρακτα τις συνδικαλιστικές δράσεις του σωματείου μας με την ελεύθερη συμμετοχή τους στις μελλοντικές απεργιακές κινητοποιήσεις που πρόκειται νόμιμα να προκηρυχθούν ως αντίδραση στις παράνομες απολύσεις του τηλεοπτικού σταθμού και στην απόφασή του να οργανώσει «πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου» που ταυτίζεται στην ουσία με την έναρξη νέου κύματος «άτυπων ομαδικών απολύσεων».

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ακόμη το περιεχόμενο της από 29.06.2017 εξώδικης διαμαρτυρίας του τηλεοπτικού σταθμού STAR CHANNEL κατά του σωματείου μας με την οποία «επιφυλάσσεται» να ασκήσει όλα τα δικαιώματά της που απορρέουν από «τη νομοθεσία για την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων και για την προστασία των συνδικαλιστικών στελεχών». Τους προειδοποιούμε ότι το κλίμα εκφοβισμού που συνειδητά προσπαθούν να διαμορφώσουν επιδιώκοντας τη δικαστική απαγόρευση του απεργιακού μας δικαιώματος και απειλώντας ευθέως με απολύσεις συνδικαλιστικών στελεχών ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, αλλά θα ανατραπεί από την νόμιμη συνδικαλιστική μας δράση, η οποία και θα συγκεντρώνει τη μαζική και δυναμική συμμετοχή των τεχνικών εργαζόμενων σ’ αυτήν.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους μας την πρακτική αυτή που αποσκοπεί ευθέως στην παρεμπόδιση της ελεύθερης συμμετοχής τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις υπό την έμμεση απειλή διώξεων εις βάρος τους καλώντας τους να συνεχίσουν ελεύθερα να ασκούν το νόμιμο δικαίωμά τους στην απεργία, ως του πλέον κατάλληλου εκείνου αγωνιστικού μέσου ικανού να αποτρέψει τη στοχευμένη πολιτική της Διοίκησης που καταλήγει σε απώλεια των θέσεων εργασίας μέσα από το κόψιμο των νυχτερινών και μεσημβρινών δελτίων ειδήσεων ακόμα και το Σαββατοκύριακο ή τη μετακίνηση τεχνικών σε εταιρίες παραγωγής υπό την απειλή της απόλυσης και με άμεση συνέπεια την απώλεια της προϋπηρεσίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

ΚΑΛΟΥΜΕ τη Διοίκηση όπως αναθεωρήσει την βαθιά αντισυνδικαλιστική και αντεργατική της πολιτική ανακαλώντας παράλληλα όλες τις παράνομες ομαδικές απολύσεις συναδέλφων μας.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα συνεχίσουμε απτόητα και αταλάντευτα να ασκούμε ελεύθερα τα νόμιμα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα κλιμακώνοντας τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις μέσα και από την άσκηση του απεργιακού μας δικαιώματος, έως ότου η Διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού αναθεωρήσει τις αποφάσεις εκείνες που οδηγούν σε απώλεια των θέσεων εργασίας υπό το πρόσχημα της ύπαρξης οικονομοτεχνικών λόγων.

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!