tromaktiko: Ελαφρά μαχητικά T-50 αγοράζει η Ταϊλάνδη από τη Ν. Κορέα

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Ελαφρά μαχητικά T-50 αγοράζει η Ταϊλάνδη από τη Ν. Κορέα



Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης ενέκρινε κονδύλι ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια οχτώ (8) ελαφρών μαχητικών...
αεροσκαφών τύπου T-50 από τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας τις οποίες μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Πρόκειται για προμήθεια που έρχεται να προστεθεί σε μια πρώτη παραγγελία τεσσάρων αεροσκαφών του τύπου το 2015, με στόχο την απόσυρση αεροσκαφών που έχουν ολοκληρώσει τον επιχειρησιακό τους βίο. Υπενθυμίζεται, ότι η Ταϊλάνδη έχει κυβέρνηση υπό τον έλεγχο του στρατεύματος, μετά το πραξικόπημα του 2014.

Από τη στιγμή της ανάληψης της εξουσίας από τις ένοπλες δυνάμεις, αυξάνονται σε ετήσια βάση οι αμυντικές δαπάνες, αν και μέχρι στιγμή οι επιλογές των στρατηγών γινόντουσαν κυρίως από την Κίνα, μεταξύ των οποίων και μία για τρία υποβρύχια, προμήθεια που άφησε υπόνοιες για τη διαφάνειά της.

Η ανάγκη να μη χαθεί η «επαφή» με το νέο καθεστώς της Ταϊλάνδης, οδήγησε τις Ηνωμένες Πολιτείες να δώσουν το «πράσινο φως» για την πώληση τεσσάρων ελικοπτέρων Black Hawk, ενώ αρχικά είχαν σταματήσει την πώληση μετά το πραξικόπημα.

Οι ΗΠΑ έχουν πωλήσει στην Ταϊλάνδη την τελευταία δεκαετία, στρατιωτικό υλικό συνολικής αξίας 960 εκατομμυρίων δολαρίων, μεταξύ των οποίων πυραύλους αέρος-αέρος, ναυτικά βλήματα και τορπίλες.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!