tromaktiko: Tι δουλειά έχει η Ιβάνκα Τραμπ στην καρέκλα της G20;

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Tι δουλειά έχει η Ιβάνκα Τραμπ στην καρέκλα της G20;



Νέες επικρίσεις για το τι συμβαίνει στους διαδρόμους του Λευκού Οίκου έχει προκαλέσει ...
η στάση της Ιβάνκα Τραμπ, κόρης και -κυρίως- συμβούλου του αμερικανού προέδρου, στην G20, η οποία φωτογραφήθηκε μαζί με τους ηγέτες και κάθισε, χωρίς να μιλήσει, στη θέση του προέδρου των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συνάντησης στρογγυλής τραπέζης.

Το περιστατικό συνέβη σε εκδήλωση με ομιλητή τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, σε τραπέζι που κάθονταν μεταξύ άλλων η βρετανίδα πρωθυπουργός, ο ρώσος και ο κινέζος πρόεδρος και η γερμανίδα καγκελάριος.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν πρόγραμμα υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Τράπεζας για την υποστήριξη γυναικών επιχειρηματιών σε αναπτυσσόμενες χώρες, στο οποίο συμμετέχει και η Ιβάνκα Τραμπ (η οποία, τυπικά, στο Λευκό Οίκο έχει θέση άμισθης συμβούλου και ασχολείται με θέματα οικογένειας και γυναικών).

Η Ιβάνκα κάθισε στο τραπέζι για λίγο όταν αποσύρθηκε ο Τραμπ. Σύμφωνα με το Bloomberg, είχε πάρει το Σάββατο τουλάχιστον δύο φορές τη θέση του Τραμπ χωρίς να μιλήσει.

Λαβή για επικρίσεις έδωσε επίσης και η παρουσία της σε φωτογραφία των ηγετών -στην οποία είναι το μοναδικό πρόσωπο που δεν είναι ηγέτης.

Χαρακτηριστική των επικρίσεων που ακούγονται ειδικά στις ΗΠΑ είναι η αναφορά της αμερικανίδας γερουσιαστή Μαξίν Γουότερς (των Δημοκρατικών) που είπε ότι η Ιβάνκα «δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να συνομιλήσει με αντιπροσώπους ξένων χωρών, δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για αυτά τα ζητήματα».

Η ίδια η «οικοδέσποινα» της G20 Άνγκελα Μέρκελ υποβάθμισε το περιστατικό, λέγοντας πως είναι ζήτημα των ξένων αντιπροσωπειών ποιος θα καθίσει στο τραπέζα και η κόρη του αμερικανού προέδρου είναι, ως σύμβουλος στο Λευκό Οίκο, μέλος της αμερικανικής αντιπροσωπείας.

Ούτε φυσικά ο ίδιος ο Τραμπ παρέλειψε να σχολιάσει. «Το μόνο κακό που έχει η Ιβάνκα είναι ότι είναι κόρη μου» είπε, υποστηρίζοντας πως η Ιβάνκα γίνεται στόχος επικρίσεων ακριβώς επειδή είναι κόρη του αμερικανού προέδρου και μεγιστάνα.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!