tromaktiko: Η Tesla θα χτίσει τη μεγαλύτερη μπαταρία του κόσμου στην Αυστραλία!

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Η Tesla θα χτίσει τη μεγαλύτερη μπαταρία του κόσμου στην Αυστραλία!



Ο Έλον Μασκ υποσχέθηκε να την παραδώσει μέσα σε 100 μέρες...

Μια πολιτεία της Αυστραλίας θα εγκαταστήσει τη μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου σε ένα ιστορικό «deal» της αμερικανικής Tesla με την εταιρεία Neoen.

H μπαταρία αναμένεται να προστατεύσει τη Νότια Αυστραλία από κάθε ενεργειακή κρίση, που συχνά χτυπάει τις περιοχές αυτές.

Η μπαταρία των 129 megawatt ανά ώρα θα είναι έτοιμη αυτό τον χρόνο. Σύμφωνα με τον Μασκ, η αμέσως επόμενη μπαταρία στον κόσμο έχει ισχή 30 megawatts.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Αυστραλίας, η μπαταρία θα μπορεί να παρέχει επιπλέον ενέργεια σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αποθηκεύονται οι ΑΠΕ.

«Σίγουρα υπάρχει κάποιο ρίσκο, αφού θα είναι η μεγαλύτερη εγκατάσταση μπαταριών του κόσμου με μεγάλη διαφορά» είπε ο Μασκ. «Όταν μεγαλώνεις κάτι κατά τρεις φορές, άραγε θα δουλεύει το ίδιο καλά; Πιστεύουμε πως ναι, αλλά υπάρχει κάποιο ρίσκο».

Όπως είχε υποσχεθεί ο Μασκ τον Μάρτιο, η εγκατάσταση θα πρέπει να είναι έτοιμη σε διάστημα 100 ημερών, αλλιώς η Tesla θα καλύψει όλο το κόστος των περίπου 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η πολιτεία της Νοτίου Αυστραλίας, με πληθυσμό σχεδόν δύο εκατομμυρίων ανθρώπων, μαστίζεται τον τελευταίο καιρό από ελλείψεις ενέργειας. Το ρεύμα κόπηκε σε όλη την πολιτεία τον περασμένο Σεπτέμβριο στη διάρκεια μεγάλης καταιγίδας, ενώ μικρότερα μπλακάουτ ακολούθησαν τις επόμενες εβδομάδες.

Το σχέδιο της Tesla, μέρος ενός προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης της πολιτείας, θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τη γαλλική Neon, η οποία θα κατασκευάσει αιολικό πάρκο δίπλα στην εγκατάσταση μπαταριών. Οι μπαταρίες θα φορτίζονται όταν η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι υψηλή, και θα δίνουν ρεύμα στο δίκτυο όταν η ζήτηση ανεβαίνει και το κόστος της παραγωγής αυξάνεται.

«Θα μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο αποθηκεύεται η ανανεώσιμη ενέργεια και θα σταθεροποιήσει το δίκτυο της πολιτείας. Θα ασκήσει επίσης πιέσεις για πτώση των τιμών» δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Τζέι Γουέδερχιλ.

«Η αποθήκευση σε μπαταρίες είναι το μέλλον της εθνικής αγοράς ενέργειας και όλα τα μάτια του κόσμου θα παρακολουθούν τα βήματά μας» είπε.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!