tromaktiko: #TrueStory: Το Jimny του Αντώνη, που δεν παρέλαβε ποτέ

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

#TrueStory: Το Jimny του Αντώνη, που δεν παρέλαβε ποτέ



Έχουμε μιλήσει επανειλημμένως για τα προβλήματα στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Αν και τα «νοσήματα» στη συγκεκριμένη αγορά είναι χρόνια, εμείς θέλουμε να λέμε μόνο ό,τι βλέπουμε...


H ιστορία που θα σου πω, είναι ακόμα ένα θλιβερό παράδειγμα της ανεξέλεγκτης δράσης ορισμένων εμπόρων, εις βάρος των -δυστυχώς- ανυποψίαστων καταναλωτών. Για αυτό και αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να μιλήσουμε για αυτά τα πράγματα και να σε ενημερώσουμε για το τί μπορεί να συναντήσεις εκεί έξω, πριν βγεις και αγοράσεις το πρώτο όχημα που θα βρεις μπροστά σου.

Τί συνέβη λοιπόν;

Ένα μεσημέρι μάς επισκέφθηκε στα γραφεία μας ο Αντώνης με τον πατέρα του τον κύριο Στέλιο, και οι δύο είχαν ένα ερωτηματικό «ζωγραφισμένο» στο πρόσωπό τους. Στο γραφείο εκείνη την ώρα γινόταν χαμός, όλοι ασχολούμασταν με κάτι, άλλοι μιλούσαν στο τηλέφωνο, κάποιοι άλλοι φορώντας ακουστικά έκαναν τη δουλειά τους ήσυχα. A/C και άνθρωποι, δούλευαν στο φουλ!

Ο Αντώνης ήταν φοιτητής νομικής, 24 χρονών και παθιασμένος με το surf. Εκείνες τις ημέρες ήταν έτοιμος να αγοράσει το πρώτο του αυτοκίνητο, ήθελε ένα Suzuki Jimny cabrio, να φορτώνει τη σανίδα του και να γυρίζει την Ελλάδα χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό. Με το Jimny δεν θα «κολλούσε» πουθενά, είμαστε βέβαιοι γι’αυτό!

Θα έπρεπε να είναι ενθουσιασμένος, δε βρίσκεις;

Ο Αντώνης ήταν μάλλον απογοητευμένος εκείνο το μεσημέρι και έτοιμος να τα βάλει με όλους και με όλα. Είχε πέσει θύμα εξαπάτησης.

Αναρωτιέσαι τι έγινε;

Είχε βρει ένα Jimny που του άρεσε πολύ, το θεώρησε μεγάλη ευκαιρία, και αφού πήρε δάνειο από την τράπεζα, ένα απόγευμα Παρασκευής πήγε να το παραλάβει. Με έκπληξη όμως διαπίστωσε ότι το αυτοκίνητο που του παρέδωσαν εκείνη τη μέρα, δεν ήταν αυτό που επέλεξε.

Του έδωσαν άλλο.

Ναι καλά διάβασες. Του έδωσαν άλλο αυτοκίνητο.

Μαύρο και αυτό και cabrio όπως το ήθελε, αλλά άλλης χρονολογίας και σίγουρα, άλλης φθοράς και κατάστασης.

S. = Spotawheel
A. = Aντώνης

S. «Τι εννοείς άλλης φθοράς και κατάστασης;;»

Α. «Κοίτα, το πρώτο που είχα δει εξαρχής φαινόταν πολύ προσεγμένο, ήταν καθαρό μέσα, φορούσε καινούρια ελαστικά -με μεγάλο τακούνι όπως μου αρέσουν σε αυτό το αυτοκίνητο- και γενικά φαινόταν στα μάτια μου φανταστικό. Αυτό που πήγα να παραλάβω, ήταν ένα πολύ μεταχειρισμένο όχημα, με άλλα λάστιχα, κάκιστα, φθαρμένα καθίσματα και διαφορετικής χρονολογίας κατασκευής. Εγώ αυτό που αγόρασα υποτίθεται ήταν του 2004, ενώ η άδεια αυτού που παρέλαβα έγραφε 2001.»

S. «Και τα χιλιόμετρα;»

A. «Τα χιλιόμετρα ήταν τα ίδια, 83.000 και κάτι, δεν θυμάμαι με ακρίβεια. Για να καταλάβεις πόσο γελοία ήταν η κατάσταση, από το αυτοκίνητο έλειπε ο αναπτήρας και θυμάμαι τους πωλητές να ψάχνουν βρουν αναπτήρα από άλλο Jimny που υπήρχε τριγύρω!»

S. «Και ποια ήταν η αντίδρασή σου; Δεν πιστεύω να παρέλαβες το αυτοκίνητο;»

A. Στην αρχή  έλεγα από μέσα μου «δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό»… δεν ήθελα να συμβαίνει αυτό! Αναρωτιόμασταν με τον πατέρα μου επί μισή ώρα, αν τελικά αυτοκίνητο είναι το ίδιο ενώ ήταν προφανές πως δεν ήταν. Με κάποιον τρόπο όμως με έπεισαν ότι προέκυψαν κάποιες «δυσκολίες» μέχρι την παραλαβή και με έπεισαν να το πάρω και ότι εκείνοι, από την ερχόμενη Δευτέρα θα αναλάμβαναν να επιδιορθώσουν τα προβλήματα, μιας και όπως μας έλεγαν ήταν δικό τους λάθος. Θα έβαζαν φυσικά και τα ίδια λάστιχα, εκείνα με το μεγάλο τακούνι. Με έπεισαν, τι να πω, ίσως το ήθελα και εγώ τόσο πολύ. Ούτως ή άλλως το αυτοκίνητο είχε μεταβιβαστεί και ήταν στο όνομά μου. Έφυγα με αυτό από την έκθεση και περίμενα να επικοινωνήσουν μαζί μου. Δεν επικοινώνησαν ποτέ, τους κυνηγούσαμε στην κυριολεξία επί ένα μήνα. Αφού κινηθήκαμε νομικά, εχθές μας επέστρεψαν το ποσό που είχαμε δώσει, δίνοντας μας την εντύπωση ότι μας έκαναν χάρη και ότι δε αξίζαμε κάτι τέτοιο. Φυσικά, το θέμα δεν θα το αφήσουμε να τελειώσει εδώ!»

Την εμπειρία του Αντώνη μπορεί να την αποκαλέσει κανείς και τραυματική. Ναι, έχει σίγουρα πολλά από τα χαρακτηριστικά της έννοιας «τραυματική εμπειρία».

Αντί να βρίσκεται στους δρόμους με τους φίλους του ή την κοπέλα του και να χαίρεται το σκληροτράχηλο Jimny του, ξαφνικά βρέθηκε μπλεγμένος με δικηγόρους, εξώδικα και άλλες νομικές διαδικασίες επειδή επέλεξε και αυτός, όπως και πολλοί άλλοι, να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο όχημα.

Η εμπιστοσύνη, η ασφάλεια και η αξιοπιστία όλων των εμπόρων που πωλούν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, στα μάτια του Αντώνη είναι πλέον αξίες ισοπεδωμένες.

Στα μόλις 24 χρόνια του, η εμπειρία του αυτή στην κυριολεξία ήταν ένα γερό χαστούκι, μια προειδοποίηση για το τί συμβαίνει εκεί έξω. Μακροπρόθεσμα όμως θα του βγει σε καλό, και σίγουρα, θα είναι ένα ακόμα κίνητρο για να γίνει ένας πολύ καλός δικηγόρος!

Στο κάτω-κάτω, το πρώτο του αυτοκίνητο είναι! Το αξίζει!
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!