tromaktiko: Πώς αντάμειψε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τους μηχανικούς των βαλλιστικών του πυραύλων [video]

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Πώς αντάμειψε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τους μηχανικούς των βαλλιστικών του πυραύλων [video]



Με τα ανώτατα παράσημα της χώρας αλλά και με προσωπικά αναμνηστικά δώρα αντάμειψε ο “Υπέρτατος Ηγέτης” Κιμ Γιονγκ Ουν τους...
σχεδιαστές και μηχανικούς που του χάρισαν την πρόσφατη επιτυχημένη εκτόξευση του “διηπειρωτικού” πυραύλου Hwasong-14. Σε ομιλία του ο Βορειοκορεάτης ηγέτης συνεχάρη το προσωπικό χαρακτηρίζοντας την πυραυλική δοκιμή της 4ης Ιουλίου “γεγονός ιστορικής σημασίας που άλλαξε εκ θεμελίων την στρατηγική θέση της Β. Κορέας και την πολιτική δομή του κόσμου” και απένειμε τα παράσημα των Ταγμάτων του Κιμ Ιλ Σουνγκ και Κιμ Γιονγκ Ιλ καθώς και το παράσημο του 'Ηρωα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βορείου Κορέας.

Επίσης, τους χάρισε ρολόγια που έφεραν χαραγμένα τα ονόματα των πρώην ηγετών αλλά το πιο πολύτιμο δώρο σίγουρα ήταν τα βιβλία με... αποφθέγματα του νυν “Υπέρτατου Ηγέτη”! Η πρόσφατη εκτόξευση προκάλεσε έντονη ανησυχία καθώς ο βαλλιστικός πύραυλος που δοκίμασε η Β. Κορέα είχε χαρακτηριστικά διηπειρωτικού πυραύλου ICBM: στα 39 λεπτπά της πτήσης του ο Hwasong-14 ανήλθε σε ύψος 2.802 χλμ διανύοντας απόσταση 930 χλμ πριν πλήξει στόχο στην ανοικτή θάλασσα. Ωστόσο ειδικοί αμφισβητούν κατά πόσο η Πιόνγκγιάνγκ διαθέτει την τεχνολογία που απαιτείται για την επανείσοδο μιας -δυνητικά πυρηνικής- κεφαλής στην ατμόσφαιρα, απαραίτητη προϋπόθεση για έναν επιχειρησιακό ICBM.

Δείτε την τελετή της επιβράβευσης όσων συνείσφεραν στην τελευταία επιτυχημένη πυραυλική δοκιμή της Πιόνγκγιάνγκ στο (φυσικά... κρατικό) βίντεο που ακολουθεί.


Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!