tromaktiko: Μέσα στον "Πύργο της Κολάσεως": Ψάχνουν στα συντρίμμια οστά, δόντια και... [video]

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Μέσα στον "Πύργο της Κολάσεως": Ψάχνουν στα συντρίμμια οστά, δόντια και... [video]



Σε πλάνα από την επιχείρηση έρευνας στον πύργο...
Grenfell φαίνεται το καμένο κλιμακοστάσιο του κτιρίου όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 80 άνθρωποι πριν από τέσσερις εβδομάδες στο δυτικό Λονδίνο.
Ήταν το σημείο όπου κατέφυγαν πολλοί ένοικοι για να γλιτώσουν από τις φλόγες που είχαν τυλίξει τον πύργο Grenfell, με τις αρχές να χρησιμοποιούν σπάτουλες και κόσκινα για να βρουν οστά και δόντια των θυμάτων και να προχωρήσουν στην ταυτοποίησή τους.

Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από έρευνες σε ό,τι απέμεινε από το κτίριο, με το πλάνο να δείχνει τη στενή σκάλα όπου εγκλωβίστηκαν και πέθαναν πολλοί από τους ενοίκους στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από την πύρινη κόλαση που κατέστρεψε το 24όροφο κτίριο μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά.

"Ψάχνουμε σπιθαμή προς σπιθαμή σε όλα τα διαμερίσματα και όλους τους ορόφους. Οι αξιωματικοί προσπαθούν να βρουν θραύσματα οστών και δοντιών στα κατεστραμμένα διαμερίσματα. Θα αφαιρούν όλα τα συντρίμμια από τα διαμερίσματα χρησιμοποιώντας κόσκινα. Όλα τα συντρίμμια από κάθε επίπεδο διατηρούνται ξεχωριστά και σημειώνονται με τον αριθμό ορόφου ώστε να τα αναγνωρίζουμε", τόνισε ο λοχίας Alistair Hutchins.

"Κατανοώ πλήρως την απογοήτευση των οικείων των ανθρώπων που έμεναν στον πύργο Grenfell και τις απαντήσεις που θέλουν. Το μόνο που μπορώ να πω είναι να είναι υπομονετικοί και πως κάνουμε το μέγιστο δυνατό για αυτούς. Δουλεύουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε", συμπλήρωσε.





     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!