tromaktiko: Ένα γεράκι «περιπολεί» το Wimbledon - Έχει «σώσει» τους διοργανωτές με τη δουλειά του

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Ένα γεράκι «περιπολεί» το Wimbledon - Έχει «σώσει» τους διοργανωτές με τη δουλειά του



Ένα γεράκι ξεκινά την «περιπολία» του από τις 5 το πρωί, με αποστολή να διώχνει τα περιστέρια και βοηθά τους διοργανωτές. Βρίσκεται στη...
συγκεκριμένη υπηρεσία τα τελευταία 10 χρόνια και είναι πολύ αγαπητό.

«Δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό με οποιοδήποτε πουλί. Είναι τόσο ήρεμος, χαλαρός», δήλωσε στο AFP η εκπαιδεύτριά του, Ιμότζεν Ντέιβις.

«Ξεκινάμε από τις 5 το πρωί. Διώχνουμε τα περιστέρια, αν υπάρχουν τριγύρω και ετοιμαζόμαστε για τα ματς της ημέρες. Αλλά είμαστε εδώ όλο τον χρόνο, όταν γίνεται η περισσότεροι δουλειά. Τα κορτ φυτεύονται ξανά και τα περιστέρια νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν... πικ νικ. Έρχονται ολόκληρα σμήνη και τρώνε τους σπόρους. Οπότε είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι αυτή η περιοχή ανήκει στον Ρούφους και δεν πρέπει να αισθάνονται ασφαλή εδώ», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα της αποστολής του γερακιού, σημείωσε ότι το τουρνουά θα καταστρεφόταν αν τα περιστέρια ήταν ελεύθερα να κάνουν τις βόλτες τους στα κορτ, διακόπτοντας το παιχνίδι και ενοχλώντας τους θεατές.

Δεν έχει αποφύγει τις περιπέτειες πάντως, αλλά όχι με τα περιστέρια. Το 2012 κάποιος τον έκλεψε, αλλά ο δράστης- που δεν συνελήφθη ποτέ- άλλαξε γνώμη και απελευθέρωσε το γεράκι δύο ημέρες αργότερα.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!