tromaktiko: Μόνη στο δάσος: 14χρονη επιβίωσε 6 ημέρες στη Σιβηρία [video]

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Μόνη στο δάσος: 14χρονη επιβίωσε 6 ημέρες στη Σιβηρία [video]



Περισσότεροi από 230 αστυνομικοί, μέλη της ρωσικής Εθνικής Φρουράς, στρατιωτικοί και εθελοντές συμμετείχαν στην επιχείρηση που στήθηκε για τον εντοπισμό και τη διάσωση ενός...
14χρονου κοριτσιού, το οποίο εξαφανίστηκε την περασμένη Δευτέρα σε ένα πυκνό δάσος στην τάιγκα της Σιβηρίας.

Η Yana Tomacheva είχε πάει στο δάσος με τη μητέρα της και τις μεγαλύτερες αδελφές της για να μαζέψουν μούρα, όταν τα ίχνη της χάθηκαν.
Έξι μέρες μετά, οι Αρχές η 14χρονη εντοπίστηκε εξαντλημένη στην περιοχή Krasnoyarsk από 230 αστυνομικούς, προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, στρατιωτικούς και εθελοντές που «χτένιζαν» την περιοχή.

Τα κλιμάκια διάσωσης «χτένισαν» με τη βοήθεια 17 οχημάτων εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους, ενώ οι έρευνες επεκτάθηκαν και στις όχθες ποταμών και το οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής, με τη συνδρομή από αέρος ενός ελικοπτέρου, drones και ενός γυροπλάνου.
«Χάθηκε κοντά στο χωριό Chindat. Είναι μια αρκετά απομακρυσμένη περιοχή, το δάσος εκεί υψώνεται πυκνό σαν τείχος» είπε ένας από τους διασώστες που συμμετείχε στην επιχείρηση.
Η 14χρονη κατάφερε να επιβιώσει τρώγοντας μούρα, ενώ στις έξι μέρες της περιπλάνησής της ήρθε αντιμέτωπη με σμήνη από κουνούπια και σκνίπες, ενώ κατάφερε να αποφύγει τις αρκούδες που συχνάζουν στην περιοχή.

Η τάιγκα οριοθετείται στα βόρεια από τη τούνδρα και στα νότια από τη στέπα. Αντιστοιχεί με περιοχές πολικού ψύχους και κρύο ηπειρωτικό κλίμα. Οι εποχές χωρίζονται σε σύντομα, υγρά και μετρίως ζεστά καλοκαίρια και μακρείς δριμείς χειμώνες (έως έξι μήνες με μέσες θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν). Οι θερμοκρασίες κατά μέσο όρο το καλοκαίρι είναι μεταξύ 10 και 15 °C, αλλά η μέση ελάχιστη χειμώνα μπορεί να πέσει κάτω από -30 °C.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!