tromaktiko: 2 Tips για ατσαλάκωτα καλοκαιρινά λινά

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

2 Tips για ατσαλάκωτα καλοκαιρινά λινά



Το αγαπημένο μας ύφασμα το καλοκαίρι είναι μακράν το λινό! Έχει τόσες «υπέρ» ιδιότητες που πέρα από το αγαπημένο μας ύφασμα το ...
καθιστά και το πιο πολυφορεμένο ανά τον κόσμο! Μα όσο και να το αγαπάμε δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως δεν περιμένει καν να το φορέσουμε για να τσαλακωθεί. Υπάρχουν όμως μικρά μυστικά ακόμη και για αυτό και τα συγκεντρώσαμε όλα εδώ!

Ξέρετε πως το λινό ύφασμα προέρχεται από ένα τόσο δα λουλουδάκι, το λινάρι,  με καταγωγή από την Ασία; Βέβαια, καταλαβαίνετε πως, όσο τα χρόνια – αιώνες περνούν όλα αλλάζουν και όλα μεταναστεύουν. Αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη παραγωγή γίνεται στη Ρωσία, ενώ και στην Ελλάδα παράγουμε λινάρι κυρίως στο Νομό Μεσσηνίας.

Γιατί τσαλακώνεται όμως τόσο εύκολα; Το λινό δεν το προτιμάμε τυχαία τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς ως ύφασμα είναι δροσερό επειδή ο καρπός από τον οποίο προέρχεται έχει τη δυνατότητα να απορροφά και να απελευθερώνει υγρασία. Οι ίνες του λινού ωστόσο έχουν μικρή ελαστικότητα και σκληρή υφή. Αυτοί είναι οι δύο λόγοι όπου τα λινά τσαλακώνονται εύκολα και μας δυσκολεύουν στο σιδέρωμα.

Υπάρχουν, ωστόσο, δύο τρόποι που θα σας λύσουν τα χέρια και θα σας κάνουν να αγαπήσετε ξανά τα λινά σας ρούχα!

Το πρώτο αφορά αυτούς που έχουν στεγνωτήριο ρούχων! Βάλτε ένα παγάκι μέσα στον κάδο του στεγνωτηρίου μαζί με τα λινά σας για 10 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία και… τέλος. Αυτό ήταν! Τα υγρά που θα βγάζει το παγάκι την ώρα που λιώνει θα ισιώσει τα λινά και το κυριότερο, τα λινά σας, δε θα χρειάζονται σιδέρωμα μετά!

Αν δεν έχετε στεγνωτήριο, γιατί στην Ελλάδα είμαστε, φροντίστε να μαζεύετε την μπουγάδα των λινών σας πριν στεγνώσουν καλά και σιδερώστε τα αμέσως. Με την υπάρχουσα υγρασία που υπάρχει ανάμεσα στις ίνες το υφασμάτων το σιδέρωμα θα σας φανεί παιχνιδάκι Ξεκινήστε το σιδέρωμα πρώτα από την εσωτερική πλευρά των ρούχων και μόνο αν είναι ανοιχτόχρωμα πατήστε τα και από την εξωτερική. Τα σκουρόχρωμα λινά υφάσματα αν σιδερωθούν από την εξωτερική θα πάρουν μια γυαλάδα που καθόλου δε θα σας αρέσει.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!