tromaktiko: Πώς ο "κανόνας των 2 ωρών" θα τονώσει τη δημιουργικότητά σου

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Πώς ο "κανόνας των 2 ωρών" θα τονώσει τη δημιουργικότητά σου



Το καλοκαίρι έφτασε (δυστυχώς) στο τέλος του και είσαι έτοιμη να καλωσορίσεις το φθινόπωρο- και μαζί όλες τις υποχρεώσεις του...Καθώς επιστρέφεις στους ρυθμούς της καθημερινότητας, συνειδητοποιείς ότι η δουλειά και οι κοινωνικές υποχρεώσεις είναι έτοιμες να διεκδικήσουν τη μερίδα του λέοντος από το χρόνο σου- και ο ελεύθερος χρόνος θα μετατραπεί και πάλι σε μια πολυτέλεια που θα προσπαθείς να διαφυλάξεις.

Αν όμως ο ελεύθερος χρόνος διοχετεύεται στην ξεκούρασή σου, τι γίνεται με τη δημιουργική πλευρά σου; Υπάρχει κάτι που λέγεται "κανόνας των δύο ωρών" και που πρακτικά, μεταφράζεται στο να αφιερώσεις δύο ολόκληρες ώρες στον εαυτό σου- ιδανικά μακριά από το κινητό και τα social media.

Το διάστημα συνίσταται γιατί είναι αρκετά ρεαλιστικό και αρκετό ώστε να μπορέσεις να συγκεντρωθείς σε κάτι που αγαπάς και σε εκφράζει- άλλωστε, η συγκέντρωση των περισσότερων ανθρώπων αρχίζει να φθίνει μετά από δύο πλήρεις ώρες.

Ο καλύτερος τρόπος να εφαρμόσεις τον "κανόνα" δεν είναι να αγχωθείς ή να πιέσεις τον εαυτό σου να αναλάβει δράση, αλλά να κάνεις οτιδήποτε θα σε εμπνεύσει και θα "ξεκλειδώσει" τη δημιουργική πλευρά του εαυτού σου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!