tromaktiko: Ολική καταστροφή στα Κύθηρα: Κάηκε το μισό νησί - Νύχτα τρόμου και σήμερα για 3η βραδιά [videos]

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Ολική καταστροφή στα Κύθηρα: Κάηκε το μισό νησί - Νύχτα τρόμου και σήμερα για 3η βραδιά [videos]



Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρύξει το νησί η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Νωρίτερα...
εκκενώθηκε η Μονή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.

Συγκεκριμένα απομακρύνθηκαν 27 άτομα, μοναχοί και προσκυνητές. Είχαν ήδη εκκενωθεί οι οικισμοί Αραιοί, Μυλοπόταμος, Πιτσινιάνικα, Φράτσια και Καλοκαιρινές.

Μόλις νύχτωσε, αποχώρησαν τα εναέρια μέσα, ενώ αναμένεται να πέσουν σε ένταση οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στο νησί, και να διευκολυνθεί έτσι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Αυτήν την ώρα επιχειρούν 116 πυροσβέστες με 38 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 83 ατόμων.


Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Ευστράτιο Χαρχαλάκη έχουν καεί μέχρι στιγμής 15.000 στρέμματα δάσους και χαμηλής βλάστησης, ενώ κάτοικοι του νησιού που οι φλόγες έφτασαν κοντά στο σπίτι τους έχουν απομακρυνθεί.

Χθες ωστόσο, ο δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τόνισε ότι έγινε μία εντελώς λανθασμένη διαχείριση των εναέριων μέσων καθώς κι ότι καθυστέρησαν πάρα πολύ να έρθουν.

«Από χθες μέχρι σήμερα για να έρθουν τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα, έπρεπε να πάρουμε εκατό φορές τηλέφωνο, θεωρώ ότι γίνεται μία πολύ λάθος διαχείριση των εναέριων μέσων. Σήμερα καθυστέρησαν πάρα πολύ να έρθουν, το απόγευμα δεν είχαμε εναέρια πυρόσβεση. Πραγματικά πιστεύω πως ο συντονισμός δεν είναι ο καλύτερος δυνατός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρχαλάκης.

«Εμείς εκ περιτροπής έχουμε διαθέσει σχεδόν όλα τα εναέρια μέσα που είχαμε. Τα εναέρια μέσα δεν είναι δίπλα, έχουν κάποια απόσταση να καλύψουν, κι έτσι υπάρχει μία χρονοτριβή. Δεν μπορούν να σταθμεύσουν σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο, δεν είναι τόσο απλό όπως το παρουσιάζει ο κ. δήμαρχος», απάντησε η κ. Μαλλίρη, εκπρόσωπος Τύπου του Πυροβεστικού Σώματος.
















     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!