tromaktiko: Όπλα, σπαθιά, φυσίγγια, 350.000 ευρώ και χρυσές λίρες στην κατοχή του επιχειρηματία

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Όπλα, σπαθιά, φυσίγγια, 350.000 ευρώ και χρυσές λίρες στην κατοχή του επιχειρηματία



Σωστό “λαβράκι” για την Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, με αφορμή την καταγγελία των οικονομικών επιθεωρητών...
Πλήρης η επιβεβαίωση -γι’ άλλη μια φορά- του ρεπορτάζ του e-Volos.gr, το οποίο από το πρωί μεταδίδει τη σύλληψη μετά από αστυνομική έρευνα επιχειρηματία του Βόλου, στην κατοχή του οποίου -μετά από επεισόδιο με οικονομικούς επιθεωρητές σε κατάστημα που διατηρεί στην Αγριά- βρέθηκαν όπλα.

Την “λεπτή” υπόθεση διαχειρίστηκαν με ιδιαίτερη διακριτικότητα οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, οι οποίοι στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνέταξαν την σχετική δικογραφία, ενώ παρεμβάσεις έκαναν τόσο η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, όσο και ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Ν. Μαγνησίας.



Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΕΛ.ΑΣ.:

Συνελήφθη ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστήματος, για απειλή σε βάρος υπαλλήλων της Υπηρεσίας Έρευνας και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) Θεσσαλονίκης και παράβαση του νόμου περί όπλων

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πιστόλια, κυνηγετική καραμπίνα, φυσίγγια, μεγάλο χρηματικό ποσό και χρυσές λίρες

Συνελήφθη χθες (17 Αύγουστου 2017) σε περιοχή του Βόλου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή και παράβαση του νόμου περί όπλων.



Ειδικότερα, χθες το βράδυ ο συλληφθείς απείλησε λεκτικά τρεις υπαλλήλους της Υπηρεσίας Έρευνας και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) Θεσσαλονίκης, οι οποίοι λίγο πριν είχαν προβεί σε έλεγχο του καταστήματός του και βεβαίωσαν φορολογική παράβαση.

Οι υπάλληλοι ενημέρωσαν σχετικά τις αστυνομικές Αρχές, αναφέροντας ότι κατά την απομάκρυνση τους αντιλήφτηκαν κρότο, που εκτιμούν ότι προήλθε από χρήση όπλου.

Ο ιδιόκτητης συνελήφθη και από την έρευνα στο κατάστημά του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε (5) φυσίγγια, πιστόλι κρότου με γεμιστήρα που περιείχε κάλυκα αβολίδωτου φυσιγγίου και (2) σπαθιά, τα οποία κατείχε παράνομα.



Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε (6) φυσίγγια, (60) φυσίγγια, δύο κάλυκες φυσιγγίων, (13) αβολίδωτα φυσίγγια, τα οποία επίσης κατείχε παράνομα.

Βρέθηκαν ακόμα μεγάλο χρηματικό ποσό καθώς και χρυσές λίρες, τα οποία κατασχέθηκαν προκειμένου να διερευνηθεί η νομιμότητα της κατοχής τους και η τυχόν διάπραξη φορολογικών ή άλλων σχετικών οικονομικών παραβάσεων.



Επιπλέον, κατασχέθηκε κυνηγετική καραμπίνα με (25) φυσίγγια, την οποία ο 54χρονος κατείχε νόμιμα.

Ο συλληφθείς οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.



Κ. Παπανάτσιου: Φορολογικές αρχές και εργαζόμενοι θα συνεχίσουν το έργο τους

«Αναφορικά με το νέο περιστατικό βίας και απειλών κατά εργαζομένων της Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Εσόδων (ΥΕΔΕ) κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων τους, χτες στην περιοχή του Βόλου, οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, με τους ίδιους, εντατικούς ρυθμούς σε όλες της περιοχές της Ελλάδας και στόχο την καταπολέμηση και πάταξη της φοροδιαφυγής.

Οι φορολογικές αρχές και οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν το έργο τους, όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε τακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να θεωρούν τη φοροδιαφυγή κανονικότητα.

Τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιλέγουν να παρανομούν και σε όσους τους στηρίζουν και τους παροτρύνουν».

Γ. Πιτσιλής: Δεν θα γίνουν ανεκτές πράξεις βιας

«Οποιαδήποτε μορφή βίας δεν είναι ούτε κατ’ ελάχιστο ανεκτή, πολύ περισσότερο οι ένοπλες απειλές, τις οποίες θεωρούμε αδιανόητες. Ευχαριστώ προσωπικά την ηγεσία της Αστυνομίας για την άμεση ανταπόκριση της. Είμαστε δίπλα και στηρίζουμε έμπρακτα όλους τους υπαλλήλους της Υπηρεσιών μας. Ταυτόχρονα, είμαστε σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία για την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, ώστε να προστατεύονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι ελεγκτές της Αρχής από οποιοδήποτε φαινόμενο βίας ή απειλών», ανέφερε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ Ν. Μαγνησίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. του Νομού Μαγνησίας καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση με απειλές και πυροβολισμούς σε βάρος συναδέλφων της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. Θεσσαλονίκης, χθες 17-8-2017 από ελεγχόμενο επαγγελματία στην Αγριά Βόλου και εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση στους ίδιους αλλά και στο σύνολο των συναδέλφων του Κλάδου, που συμμετέχουν στα Συνεργεία Ελέγχου για την πάταξη της φοροδιαφυγής σε όλη τη χώρα.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό προς κάθε κατεύθυνση και από κάθε φορολογούμενο πολίτη ή επαγγελματία ότι οι Εφοριακοί είμαστε εργαζόμενοι, που εκτελούμε ευσυνείδητα τα καθήκοντά μας εφαρμόζοντας το Νόμο και υπερασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον και ότι φαινόμενα βίας και εκφοβισμού δεν πρόκειται να μας αποτρέψουν από τη μάχη μας κατά της φοροδιαφυγής, που τη δίνουμε για το καλό της κοινωνίας αλλά δυστυχώς μόνοι μας.

Επειδή για πρώτη φορά, πέρα από τις απειλές υπήρξε και πυροβολισμός, ζητάμε:

1) από την Πολιτεία, όχι μόνον την παραδειγματική τιμωρία του υπευθύνου αλλά και τη διασφάλιση των εργασιακών μας συνθηκών και την προστασία στο δύσκολο έργο μας πριν να είναι πολύ αργά και

2) από τους πολίτες, τη συμπαράστασή τους ώστε να εκλείψουν εκ μέρους τους φαινόμενα απειλών ή εκφοβισμού εις βάρος των Συνεργείων Ελέγχου με σκοπό την παρεμπόδιση ή τη ματαίωση των ελέγχων θεωρώντας ότι έτσι βοηθούν τους ελεγχόμενους επαγγελματίες και πολεμούν το Κράτος και το σύστημα αλλά δεν αντιλαμβάνονται ότι στην ουσία πολεμούν τον εαυτό τους και την κοινωνία, γιατί η φοροδιαφυγή είναι έγκλημα κατά της ίδιας της κοινωνίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Βαΐτσης Κων/νος

Η Γεν. Γραμματέας
Γαϊτανά Κωνσταντία
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!