tromaktiko: Ο γηραιότερος Κύπριος που καταδικάστηκε σε φυλάκιση – Ετών… 96 από Λεμεσό!

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Ο γηραιότερος Κύπριος που καταδικάστηκε σε φυλάκιση – Ετών… 96 από Λεμεσό!



Στα 96 του χρόνια, πριν αφήσει τα εγκόσμια με τις τόσες χάρες, έμελλε να περάσει και από τα σίδερα της φυλακής ο ...
Κυπριανός Παρτασής από τη Λάπηθο, κάτοικος Λεμεσού.

Ο παππουλής, που κατά τον Νοέμβριο 1989 ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης και η ιστορία του φιγούραρε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, καταγράφηκε στην ιστορία ως ο γηραιότερος Κύπριος που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης.

Η κατηγορία που αντιμετώπιζε ήταν ανυπακοή δικαστικού διατάγματος για κατεδάφιση παράνομου υποστατικού που διατηρούσε στη Μουτταγιάκκα, πλησίον εργοστασίου επεξεργασίας γύψου.

Ο 96χρονος είχε μάντρα σε περιοχή της γειτονικής κοινότητας, από το 1977 και για την οποία κατ΄ επανάληψη οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπέδειξαν να την κατεδαφίσει γιατί δεν είχε τη σχετική άδεια.

Ο ίδιος ισχυριζόταν πως η μάντρα του βρισκόταν σε Τουρκοκυπριακή περιουσία και η απάντηση που έδινε στους αρμόδιους ήταν «μα που εν’ να πάω γιέ μου… τζιαί σε έτσι ηλικίαν μπορώ να ξαναχτίσω μάντρα;» σύμφωνα με τα όσα μετέδιδαν οι εφημερίδες.

Μετά από καταγγελία της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού, ο 96χρονος οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου το οποίο, παρά την ηλικία του
γέρο – Παρτασή, του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 μηνών χωρίς αναστολή.

Συντετριμμένος από το άκουσμα της ποινής, ο 96χρονος κάθισε σε ένα παγκάκι του δικαστηρίου για να συνέλθει ενώ στη συνέχεια αστυνομικοί το πήγαν στο προ μέρος του για να τον μεταφέρουν στις φυλακές.

Και τότε ο 96χρονος θυμήθηκε ότι κάπου σε μια γωνιά του κτηρίου άφησε ένα μπουκάλι με λάδι και ενώ οι αστυνομικοί του έλεγαν «άτε παππού πάμε», εκείνος τους έλεγε «περιμένετε να πάρω το λάδι μου».

Ερωτηθείς τι θα έκανε το λάδι, ο ίδιος με θυμωμένος ύφος απάντησε «εν να το πάρω στην χώρα να το δώσω στους φίλους μου για να δικάσουν τους δικαστές»…

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!